Hoppa till sidans innehåll

Avsiktsförklaring


Vad är avsiktsförklaringen?
Avsiktsförklaringen är en överenskommelse mellan föreningarna i Uppland som anger hur ungdomsverksamheten ska drivas för att stärka föreningarna och att utveckla spelare. Dokumentet har signerats av samtliga föreningar med ungdomslag inom Upplands Ishockeyförbund.

Vad säger avsiktsförklaringen?
Avsiktsförklaringen anger i korthet att föreningarna gemensamt är överens om att barn och ungdomsspelares utveckling mår bäst av att spela i sin moderförening till och med U16. Överenskommelsen ska motverka aktiva värvningar av barn. Vidare anges också att dialog mellan föreningarna är centralt och inga övergångar får under några som helst omständigheter ske utan att en personlig kontakt skett mellan föreningarna. Således har man rätt att byta förening om ovanstående följs.

Vad innebär detta för oss som förening?
Din förening behöver i alla sammanhang vara tydliga med föreningens profil, organisation, mål och arbetssätt. Alla som vill bli medlemmar och alla som redan berörs av föreningens verksamhet (tränare, ledare, spelare och föräldrar) ska veta vad föreningen står för och vilka mål man strävar mot. Din förening behöver också aktivt arbeta med att kommunicera, förklara och följa upp att Avsiktsförklaringens syfte är välkänt hos alla medlemmar och att den efterlevs.

Vad innebär detta för oss som spelare eller förälder?
I och med Avsiktsförklaringen kommer ramarna för hur en övergång får ske att stramas upp även under den tid då övergångar är tillåtna. Proceduren kommer i fortsättningen hanteras på högsta nivå (ordförande, sportchef) i föreningen både i den förening man lämnar och den som man vill byta till – mottagande förening.

Detta motverkar aktiva värvningar mot enskilda spelare, skapar en ökad kommunikation mellan föreningar och en förståelse för att idrotta på sin hemmaplan under tidiga åldrar, vilket medför mindre restider för ungdomarna.

Bakgrunden till Avsiktsförklaringen

Bildspel i PDF fil, som ni föreningar kan använda för information till era medlemmar.

Underskriven överenskommelse mellan föreningar ingående Upplands Ishockeyförbund

Blankett för provspel i annan förening

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:01 Skribent: Héléne Jonsson
Epost: This is a mailto link


svs_logo_right_250px

Partners

  • ssm

 

 

 

 

 


Postadress:
Upplands Ishockeyförbund
Stångjärnsgatan 8
753 23 Uppsala

Besöksadress:
Stångjärnsgatan 8
753 23 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018241910
E-post: This is a mailto link

Se all info