Hem / Tjejhockeydagen i Forshaga lockade stort intresse

Tjejhockeydagen i Forshaga lockade stort intresse

Första kostnadsfria tjejhockeydagen för säsongen som arrangerades i Forshaga under lördagen 21 okt. lockade ca 60 hockeytjejer från olika föreningar i distriktet.

Tjejhockeydagen i Forshaga innehöll ett eget ispass för målvakter, gruppaktivitet utomhus, träningspass på is och under eftermiddagen avslutande matcher. Matcherna spelades både på helplan för de äldre tjejerna och i ytterzonerna för de yngre. Med som ledare på is fanns bland andra Jerry Lindgren (BIK Karlskoga), målvaktsinstruktörerna Jonas Olsson (Hammarö HC) och Reine Lindblad (Forshaga IF), flera ledare från ett antal värmländska föreningar samt hockeytjejerna Sara Kask från Färjestad BK samt Frida Larsson, Nellie Björklund, Emma Magnusson och Tove Vessby Ejdsell från laget Kil/Charlottenberg.

Lena Perman, ledare och ansvarig för arrangemanget från Forshaga IF. ”Det är roligt att se så många hockeyintresserade tjejer på plats i Forshaga samtidigt, och vi hoppas att detta gör att fler tjejer från Forshaga med omnejd kommer och vill vara med. Alla är välkomna!”

Stefan Owesten, projektledare och ansvarig för arrangemanget från Värmlands Ishockeyförbund. ”Vi är väldigt nöjda med det lokala arrangemanget, alla engagerade ledare från olika föreningar och våra hockeyspelande tjejer som är med som ledare och guidar deltagarna. Kul med så många deltagande tjejer vid första tjejhockeydagen den här säsongen, men vi hoppas givetvis på ännu fler framöver. En väldigt bra dag som sätter tjejhockeyn i fokus.”

Nästa kostnadsfria tjejhockeydag planeras att genomföras under december.