Hem / Tjejhockeydag i Karlstad med 50 tjejer

Tjejhockeydag i Karlstad med 50 tjejer

Under söndagen den 16 mars genomfördes säsongens fjärde och sista Tjejhockeydag. Den här gången huserade hockeytjejerna i Löfbergs Arena och Kobbs Arena, dit 50 tjejer från 11 värmländska föreningar tagit sig för att träna och spela matcher.

Tjejhockeydagen är en del av ett större rekryteringsprojekt som drivs av Värmlands Ishockeyförbund i samarbete med Färjestad BK Hockeyallians, Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.

Den fullmatade hockeydagen innehöll den här gången ett förmiddagspass på is i Kobbs Arena (se bilder här), lunch i restaurang Nitton32 och avslutande matcher på eftermiddagen i Löfbergs Arena. Efter lunchen hölls också en kort frågestund med gästande spelarna Sara Kask (Tidigare Leksand, numera Skåre BK), Julia Pettersson och Frida Andersson (båda Skåre BK). Frågorna haglade från de nyfikna yngre hockeyförmågorna som säkerligen hittade några nya idoler och förebilder att se upp till. Även Vikingspelarna Felicia Mäkinen och Louise Hedelin fanns med i ledarteamet under dagens aktiviteter.

Intresset har stadigt ökat för Tjejhockeydagen under säsongen. Från ett 30-tal tjejer vid första tillfället i Filipstad i november till 45 i Sunne i januari. Och nu alltså 50 tjejer i Löfbergs Arena.

Tjejprojektet innehåller förutom de fyra kostnadsfria tjejhockeydagarna under säsongen även projektmöten med deltagande föreningar i projektet, i syfte att genom samverkan mellan de värmländska föreningarna skapa en bra plattform och organisation för rekrytering av tjejer och kvinnor till ishockeyn, såväl i form av spelare på isen som i ledar- och styrelseroller.

En större rekryteringskonferens den 10 maj kommer att avsluta säsongens aktiviteter i projektet.

Följ och läs gärna mer här om projektet och det fortsatta arbetet.