Hem / Antalet hockeytjejer ökar

Antalet hockeytjejer ökar

Under söndagen den 15 dec. arrangerades den andra av fyra tjejhockeydagar den här säsongen, denna gång i Munkfors.

Ett 40-tal tjejer från 9 olika föreningar deltog, vilket är en ökning med ca 10 tjejer och 3 föreningar från den första tjejhockeydagen i Filipstad den 23 nov.

Vid tjejhockeydagen i Munkfors utgjorde tidigare Färjestadsprofilen och mångårige tränaren i Värmlandshockeyn Jan Ingman samt riksseriespelarna(Sundsvall Hockey) Lina Holm och Tilda Antonsson en del av ledarteamet, med hjälp av ledare från deltagande föreningar. Skårespelarna Emma Murén och Julia Pettersson gjorde också ett mycket uppskattat besök under dagen.

Programmet för de unga hockeytjejerna bestod av isträning på förmiddagen, en teambuilding-aktivitet efter lunch under ledning av Värmlands Idrottsförbunds Patrik Norlin och Erika Bergkvist, samt de bland deltagarna så populära matcherna under eftermiddagen.

Som en del av projektet hölls även ett projektmöte med representanter från deltagande föreningar med diskussioner om fortsatt utveckling av projektet och tjejhockeyn. Bl a bestämdes att genomföra ett poolspel i Filipstad den 6 jan. med fyra lag i målgruppen födda 01-05.

Nästa "Tjejhockeydag" äger rum i Sunne på lördag den 25 jan.

Följ och läs gärna mer här om projektet och det fortsatta arbetet.

TACK till alla tjejer, föräldrar och ledare för ert engagemang under söndagen i Munkfors. Extra tack till ledare och övriga i Munkfors som arrangerade på ett föredömligt sätt.