Hem / Nationella och regionala serier samt kval ställs in

Nationella och regionala serier samt kval ställs in

Svenska Ishockeyförbundet har under fredagen (8/1) beslutat att ställa in kvalen till de nationella serierna samt SM för U16, J18 och J20 vilket också innebär att de regionala serierna inte kommer att återupptas.

Svenska Ishockeyförbundets styrelse har beslutat att:

  1. Inget kvalspel till Hockeyettan från HockeyTvåan. Dock kommer ett negativt kval för Hockeyettan att genomföras då Hockeyettan skall minska sin numerär med sju (7) lag.
  2. Inget kvalspel till J20 Nationell.
  3. Inget kvalspel för DamEttan till SDHL.
  4. Allt spel om svenskt mästerskap för U16, J18 och J20 ställs in.

Läs mer om beslutet här.

"De serier som berörs av Regeringens rekommendation har inte hunnit genomföra tillräckligt många matcher för att säkerställa någon sportslig rättvisa och att under rådande förutsättningar kora seriesegrare och fastställa en ranking av lag är inte möjligt på den tid som återstår av säsongen i det fall något seriespel kan återupptas under våren över huvud taget."

Med hänsyn till SIF:s styrelsebeslut kommer inget seriespel inom Region Väst att återupptas. Således inte heller något kval till HockeyTvåan.

De regionala serierna är HockeyTvåan A och B, DamEttan, DamTvåan, J20 Regional Väst (fd. J20 Elit), J20 1 A och 1 B, J18 div. 1 A-B, C och D samt U16 Regional Väst (fd. U16 Elit).

Från Svenska Ishockeyförbundets sida, liksom region och distriktsförbunden, avser man att arrangera träningsmatcher under den tid som återstår av säsongen om coronalagstiftningen/berörda myndigheter möjliggör det.

För distriktsserierna (Värmland) innebär det att inget seriespel i HockeyTrean kommer att återupptas och att ungdomsserierna från U16 div. 1 och yngre är fortsatt på paus.

Värmlands Ishockeyförbunds kansli:
Kansliet kommer fortsatt att ha begränsade öppettider under perioden fram t o m 24/1. Dörren till Idrottens Hus kommer att vara låst. Meddela därför ditt besök i förväg för att säkerställa att personal finns på plats.