Hem / Rekordmånga tjejer i Charlottenberg

Rekordmånga tjejer i Charlottenberg

Hela 63 tjejer deltog på den första av fyra tjejhockeydagar som genomfördes i Charlottenberg under söndagen 23 november.

Tjejhockeydagen är en del av ett större rekryteringsprojekt som drivs av Värmlands Ishockeyförbund tillsammans med de värmländska föreningarna och i samarbete med Färjestad BK Hockeyallians, Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Målet är att stärka intresset och öka rekryteringen av tjejer och kvinnor till ishockeyn.

Minilirare

Under förra säsongen genomfördes fyra Tjejhockeydagar på olika orter i Värmland och ett liknande upplägg kommer att genomföras även i år. Att intresset har stärkts och deltagarantalet stadigt ökat sedan projektet drog igång för ett år sedan råder det ingen tvekan om. 63 deltagare vid säsongens första Tjejhockeydag i Charlottenberg i söndags innebar nämligen en fördubbling av antalet deltagare jämfört med första tillfället i november förra året.

Den fullmatade hockeydagen innehöll den här gången ett förmiddagspass på is, samarbetsövningar och avslutande matcher på eftermiddagen i Gränshallen. Med under dagen som uppskattade hjälpledare var också Färjestads damspelare Julia Pettersson, Frida Andersson, Julia Martinsson och Johanna Johansson. För de två sistnämnda var dagen lite extra speciell då de har just Charlottenbergs HC som moderklubb. Nästa tjejhockeydag kommer att genomföras i Kil den 6 januari.

Tjejlirare

Tjejprojektet innehåller förutom de fyra kostnadsfria Tjejhockeydagarna under säsongen även projektmöten med deltagande föreningar i projektet, i syfte att genom samverkan mellan de värmländska föreningarna skapa en bra plattform och organisation för rekrytering av tjejer och kvinnor till ishockeyn, såväl i form av spelare på isen som i ledar- och styrelseroller. Dessutom kommer 2 stycken poolspel att genomföras för att tjejerna ska få spela fler matcher. Det första av dessa poolspel arrangeras i Grums den 21 december.

En större tjejhockeykonferens planeras som avslutning på säsongen framåt vårkanten.