Hem / Skärpta allmänna råd i Värmland förlängs till 13 dec.

Skärpta allmänna råd i Värmland förlängs till 13 dec.

Folkhälsomyndigheten har beslutat att förlänga de skärpta allmänna. För Värmland innebär det en förlängning med några dagar från tidigare 10 dec. till 13 dec.

Beslutet om förälngning har fattats av Folkhälsomyndighetens efter samråd med regionernas smittskyddsläkare, och de gäller till och med den 13 december 2020. Läs mer här på Folkhälsomyndighetens hemsida.

De delar av råden som föreningarna i Värmland i synnerhet berörs av:
1. Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

2. Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

3. Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

4. Verksamheter, som till exempel idrottsanläggningar, bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden. Till exempel arbeta för att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt.

5. Avstå från att göra onödiga resor. Resor inom eller mellan regioner kan bidra till att öka smittspridningen eftersom man ofta träffar nya personer, vilket leder till att nya smittkedjor startas.

De skärpta lokala allmänna råden påverkar träningar:
Isträning kan bedrivas för spelare födda 2005 och senare men ska anpassas till mer individuell träning för att undvika närkamper i möjligaste mån och under förutsättning att de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten samt att Riktlinjer för barn och ungdomshockeyn följs.

För spelare födda 2004 och tidigare kan individuell fysträning bedrivas men ej som lag- eller gruppträning och den rekommenderas att i första hand genomföras utomhus.

De skärpta lokala allmänna råden påverkar serierna enligt nedan:
Sedan tidigare har Svenska Ishockeyförbundet beslutat om att J20 Nationell (fd. J20 Super Elit) och J20 Regional (fd. J18 Elit) pausas t o m 31/12.

Regionförbundet Ishockey Väst (fd. Region Väst) tog beslut 12/11 om att pausa seriespelet t o m 31/12 gällande de regionala serierna HockeyTvåan A och B, DamEttan, DamTvåan, J20 Regional Väst (fd. J20 Elit), J20 1 A och 1 B, J18 div. 1 A-B, C och D, U16 Regional Väst (fd. U16 Elit) och HockeyTrean.

Värmlands Ishockeyförbunds styrelse beslutade 17/11 att pausa ungdomsserierna i Värmland från U16 div. 1 och yngre t o m 31/12.

Värmlands Ishockeyförbunds kansli:
Kansliet kommer att ha begränsade öppettider under perioden fram t o m 13/12. Dörren till Idrottens Hus kommer att vara låst. Meddela därför ditt besök i förväg för att säkerställa att personal finns på plats.