Hem / Stort intresse vid tjejhockeydagen i Säffle

Stort intresse vid tjejhockeydagen i Säffle

I söndags genomfördes den tredje Tjejhockeydagen för säsongen, den här gången med Säffle HC som arrangör. Återigen lockade dagen stort intresse, då 75 hockeytjejer var på plats i Säffle.

Den deltagarmässiga utvecklingen har varit stark för Tjejhockeydagen, som är en del av ett större projekt som drivs av Värmlands Ishockeyförbud och de värmländska ishockeyföreningarna i samarbete med Färjestad BK Hockeyallians, Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, där målet är att stärka och öka rekryteringen av tjejer och kvinnor till ishockeyn. Och just ökat har rekryteringen definitivt gjort. Ett 30-tal tjejer deltog vid den första Tjejhockeydagen i november 2013 och därefter har allt fler tjejer anslutit för varje tillfälle fram till runt 75 deltagare både när dagen arrangerades i Kil och nu senast i Säffle.
Tjejhockeybild 5
Tjejhockeydagen i Säffle innehöll ett förmiddagspass på is, samarbetsövningar och avslutande matcher, både på helplan för de äldre tjejerna och i ytterzonerna för de yngre, under eftermiddagen i Somashallen, Med som ledare på is fanns bland andra Ulf Karlsson, huvudtränare för Filipstads IF:s tjejlag, målvaktstränaren Kenneth Larsson, ledare från ett antal värmländska föreningar samt spelare från Färjestads damlag (Julia Pettersson, Ida Lindahl, Alexandra Skoog och Lisa Berg).

Tjejhockeybild 1

Tjejhockeyprojektet innehåller förutom fyra kostnadsfria tjejhockeydagar även två poolspel under säsongen. Dessutom genomförs projektmöten med deltagande föreningar i projektet, i syfte att genom samverkan mellan de värmländska föreningarna skapa en bra plattform och organisation för rekrytering av tjejer och kvinnor till ishockeyn, såväl i form av spelare på isen som i ledar- och styrelseroller.

Tjejhockeybild 4 

Nästa aktivitet i projektet är ett poolspel som arrangeras i Åmål den 1 mars. den fjärde och sista Tjejhockeydagen den här säsongen planeras för genomförande i Karlskoga i slutet av mars.

En större tjejhockeykonferens kommer att genomföras i Karlstad som avslutning på säsongen, lördag 25 april.

Läs mer här om tjejhockeyprojeketet.