Hem / Tjejhockeyn fortsätter att växa

Tjejhockeyn fortsätter att växa

Hela 74 tjejer deltog vid säsongens andra av fyra tjejhockeydagar som den här gången genomfördes i Kil under tisdagen 6 januari.

Att tjejhockeyn i Värmland är på stark frammarsch råder det ingen tvekan om. Under trettondagen kom ett nytt bevis på det. Tjejhockeydagen i Kil lockade 74 hockeytjejer till en dag full av aktiviteter både på och utanför isen, med Kils AIK som värd.

Tjejlirare 4

Den deltagarmässiga utvecklingen har varit stark för Tjejhockeydagen, som är en del av ett större projekt som drivs av Värmlands Ishockeyförbund och de värmländska ishockeyföreningarna i samarbete med Färjestad BK Hockeyallians, Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, där målet är att stärka och öka rekryteringen av tjejer och kvinnor till ishockeyn. Och just ökat har rekryteringen definitivt gjort hittills. Ett 30-tal tjejer deltog vid den första Tjejhockeydagen i november 2013 och därefter har allt fler tjejer anslutit för varje tillfälle fram till tisdagens nära 80 deltagare.

Tjejlirare 1

Tjejhockeydagen innehöll den här gången bland annat ett förmiddagspass på is, samarbetsövningar och avslutande matcher, både på helplan för de äldre tjejerna och i ytterzonerna för de yngre, under eftermiddagen i Sannerudshallen, Med som ledare på is fanns bland andra tidigare Färjestadsprofilen och mångårige tränare i Värmlandshockeyn Jan Ingman, ledare från ett antal värmländska föreningar, samt spelare från Färjestads damlag (Tilda Antonsson, Hanna Jonsson, Jonna Andersson, Emma Lindgren och Frida Andersson).

Tjejledare

Tjejhockeyprojektet innehåller förutom fyra kostnadsfria tjejhockeydagar även två poolspel under säsongen. Dessutom genomförs projektmöten med deltagande föreningar i projektet, i syfte att genom samverkan mellan de värmländska föreningarna skapa en bra plattform och organisation för rekrytering av tjejer och kvinnor till ishockeyn, såväl i form av spelare på isen som i ledar- och styrelseroller.

Tjejlirare 2

Den tredje Tjejhockeydagen för säsongen kommer att genomföras i Säffle den 1 februari.

En större tjejhockeykonferens planeras som avslutning på säsongen, lördag 25 april.

Läs mer här om tjejhockeyprojeketet.