Hem / Träningar och matcher i distriktet just nu

Träningar och matcher i distriktet just nu

Regering och FHM har infört vissa lättnader i restriktionerna för idrotten. RF-SISU Värmland och kommunerna har beslutat att matcher mot lag från andra kommuner inte är tillåtet. De nya restriktionerna gäller t o m 28/2.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten kom i slutet av förra veckan med vissa lättnader av de restriktioner som gäller barn- och ungdomsidrotten. Ändringen innebär att det nu är möjligt för ungdomar i gymnasieåldern (2002-2004) att återuppta sina träningar i organiserad form, inomhus och utomhus.

Läs mer här om informationen från Riksidrottsförbundet.

Svenska Ishockeyförbundet har tillsammans med RF tolkat restriktionerna och spelare födda 2002-2004 kan träna inomhus utan begränsning i gruppens storlek under förutsättning att pandemilagen efterföljs och trängsel undviks. Viktigt att komma ihåg är att stämma av med kommunen eller hallägaren vad som gäller kring omklädningsrum och om det finns några ytterligare restriktioner lokalt. Spelare födda 2001 och tidigare kan fortsatt träna i mindre grupper och hallägaren avgör om det är möjligt inomhus eller inte.

Läs mer här om informationen från Svenska Ishockeyförbundet.

RF-SISU Värmland har tillsammans med kommunerna beslutat att matchspel mot lag från andra kommuner inte är tillåtet för någon ålderskategori. Åldersgruppen 2005 och yngre har möjlighet att spela internmatcher inom föreningen eller mot andra lag inom kommunen om den möjligheten erbjuds.

Läs mer här om informationen från RF-SISU Värmland.

De nya restriktionerna gäller från måndagen den 8 februari till söndag den 28 februari. Beslutet kan omprövas och förlängas eller justeras utifrån den aktuella smittspridningen.