Hem / Värmland spelar om plats 9-12 i Stålbucklan

Värmland spelar om plats 9-12 i Stålbucklan

Efter gruppspelet står det klart att det blir spel om plats 9-12 för Värmland i Stålbucklan.

Vid första gruppspelsmatchen under torsdagen spelade Värmland mot Södermanland och matchen slutade 3-0 till Södermanland. Värmland gjorde en bra match med en storspelande målvakt, och ett kompakt försvar. Värmland hade flera målchanser, med fina anfall och avslut på mål. 

Fredagen inleddes med match mot Östergötland och Värmland vann med 2-0. Matchen präglades av många utvisningar och således långa stunder av boxplay, men matchen avgörs med två snabba mål i andra perioden. 

Tredje gruppspelsmatchen spelades mot Skåne/Blekinge och matchen slutade 4-0 till Skåne/Blekinge. Första perioden bestod återigen av många utvisningar, och långa stunder i box play. Värmland spelar 0-0 i andra perioden, dock med bra målchanser och avslut på mål. 

Gruppspelet fortsätte under påskafton med match mot Jämtland/Härjedalen. Matchen slutde med storvinst för Värmland, 8-1. Värmland startar dock trevande i första perioden, men i andra peroden så lossnar spelet med riktigt bra spel och många avslut på mål. 

Sista matchen i gruppspelet var mot en av de tippade finallagen, Stockholm. Matchen slutade 11-0 även om Värmland startade bra med ett fint försvarsspel. Trots stora slutsiffror saknade inte Värmland målchanser.

Värmland slutar 4:a i gruppspelet och kommer att spela om platserna 9-12 under söndag och måndag.

Under söndagen möter Värmland först Västerbotten, 13.00, och därefter Uppland, 18.15. På måndag avslutas turneringen mot Medelpad, 09.00.

Läs mer här om placeringmatcherna 9-12.