Hoppa till sidans innehåll

Hockeysymposiet 2020


Tillsammans med Västergötlands Fotbollsförbund genomfördes för andra året Hockeysymposiet på Nordens största tränarsymposium den 10–11 januari 2020. Fredagen den 10 januari var förlagd till Arena Skövde och lördagen den 11 januari var förlagd till Billingehovs ishall. Vi hade fyra föreläsningar med ishockeytema under fredagen och en föreläsning med praktikpass på Billingehov.

  

Jonathan Hedström tillsammans med Västergötlands Ishockeyförbunds ordförande Jonas Sandberg och Västergötlands Ishockeyförbunds Anders Strålman

Den första föreläsningen under fredagen på Hockeysymposiets del var med fd. ishockeyspelaren Jonathan Hedström. Hedström pratade öppet om sin om sin karriär och resa som präglats av psykisk ohälsa, ätstörningar men också glädjen i att spela ishockey. 

 

Dr. Amanda Visek, Heather Mannix och Västergötlands Ishockeyförbunds Johan Fällström

Dr. Amanda Visek och Heather Mannix diskuterade Viseks forskningen kring vad barn tycker är roligt med idrott. För de som är intresserade att läsa med om forskningen kan man kolla på #FUNMAPS på bland annat Twitter.

 

Västergötlands Ishockeyförbunds Cecilia Frank och Danijela Rundqvist

Danijela Rundqvist föreläste sedan om hennes spelarkarriär och hur det var att spela ishockey i Sverige, Kanada, Ryssland och Schweiz. Hon fokuserade också på motivation, hur hon hittar motivation för att prestera på topp och hur det hjälpt henne.

  

Markus Åkerblom, Västergötlands Ishockeyförbunds Christer Svensson och Linus Fagemo. 

Avslutningsvis pratade Linus Fagemo, hockeykonsulent Svenska Ishockeyförbundet och Markus Åkerblom, ass förbundskapten Tre kronor. De pratade om spel på liten yta, olika spelformer och fördelar med spel på liten yta.

  

Markus Åkerblom och ispraktik med en övningstrupp från Skövde IK. 

Under lördagen fortsatte Linus och Markus prata om spelformer på Billingehov. Med hjälp av en träningstrupp från Skövde IK visade de olika spelformerna på symposiets ispraktik. 

Uppdaterad: 01 NOV 2018 15:12 Skribent: Emelie Sjöholm
Epost: Adressen Gömd

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

svs_logo_right_250px

Västergötlands Ishockeyförbunds Huvudsponsorer

          • CCM logo
          • Vartofta Buss

 


 

 

Postadress:
Västergötlands Ishockeyförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfsgata 49
541 28 Skövde

Kontakt:
Tel: 0706431039
E-post: This is a mailto link

Se all info