Hoppa till sidans innehåll

Tävlingskommittén söker ledamöter

23 APR 2020 17:13
Västergötlands Ishockeyförbunds tävlingskommitté söker ledamöter och informerar om kommande säsong.
 • Uppdaterad: 21 APR 2020 14:13

Hoppas att allt är bra med er och att ni är friska och krya!

Tack för säsongen 2019 – 20. En säsong som fick avslutas i förtid men det känns skönt att vi inom ishockey tog ett tidigt beslut att hälsan alltid går före.

Nu ser vi fram emot kommande säsong och vi har förståelse för att det skapar mycket frågor och funderingar hos er föreningar kring de nya spelformer, inbjudan till seriespel mm utifrån de mail och samtal som kommer till oss om det.

Därav detta informationsmail från Västergötlands Ishockeyförbunds Tävlingskommitté (VIF TK).

VIF TK har påbörjat arbetet med att planera säsongen 2020 – 21 utifrån det som kom fram på våra föreningsträffar och utvärderingsmötet i Falköping samt att vi har blivit ett pilotdistrikt för nya spelformer. Månadsskiftet maj/juni hoppas vi att ha klart att kunna bjuda in till poolspel, seriespel och DM.

Glädjande är Västergötlands Ishockeyförbund växer och är snart det 3:e största distriktet i Sverige sett till antal licenser och det är er förtjänst att vi ökar med barn och ungdomar samt veteran och reakreationsspelare som söker sig till vår sport.    

Men det gör även att VIF TK har vuxit ur sin kostym!

VIF TK består idag av 6st ledamöter med en uppdelning på olika områden inom tävlingsverksamheten som träffas ca: en gång i månaden samt telefonmöten.

Men för att klara av att utveckla alla delar som VIF TK är ansvariga för i vårt distrikt behöver vi rekrytera och söker nu 2-3st kommittéledamöter till kommande säsong.

Platsannons kommittéledamöter

Ansvarig veteran-reakreationsishockey

Utifrån den enkäten som vi skickade ut till er föreningar om veteran och reakreationsishockey ser vi att det finns ett intresse från er föreningar att vi startar upp spel organiserad form igen.

För att VIF TK skall kunna starta upp spel i organiserad form söker vi en person som blir ansvarig för den grenen och under kommande säsong startar upp en projektgrupp med 3–4 personer tillsammans med våra föreningar som jobbar och tar fram spelformer för veteran – reakreationsishockey till säsongen 2021 - 22.

Barn, ungdom och junior ishockey

Vi söker två personer som vill vara med och utveckla ishockeyn i Västergötland, från den minsta knatten till juniorer. Poolspel, seriespel, DM mm

En nyckel för att utveckla vår tävlingsverksamhet blir att skapa bra miljöer för våra spelare, domare och ledare och det gör vi genom att vara ute i verksamheten och tittar och pratar med de aktiva. Utbildning inom idrott är meriterande.

Är du den vi söker eller känner någon som är intresserad och vill vara med och utveckla ishockey i Västergötland hör av er till Anders på kansliet via mail: This is a mailto link

Vad innebär det att Västergötland har blivit ett pilotdistrikt?

Som ni säkert har läst eller hört har Västergötland blivit ett av de sju pilotdistrikt i Sverige för de nya spelformerna inom svensk ishockey. Verkligen roligt och spännande när vi utsetts och får vara med från början på projektet.

Är ett kvitto från Svenska Ishockeyförbundet (SIF) på att vi gör mycket bra saker i Västergötland och det skall vi vara stolta över. Vi var ju tex. det första distriktet i Sverige som tog bort helplan för U11 som många andra distrikt tog efter.

Lördagen den 8/2 tog SIF:s Breddkommitté ett inriktningsbeslut utifrån projektgruppens arbete som är "en stark rekommendation "till samtliga distrikt inför kommande säsong 2020–21. Som pilot distrikt skall man spela spelformerna fullt ut med tillhörande Ramverk och regler.

På vår hemsida har vi skapat en sida där vi har lagt information och vi kommer löpande lägga ut mer information kring de nya spelformerna när vi får det till oss det från SIF. Så håll koll på sidan.

https://www.swehockey.se/Distrikt/VastergotlandsIshockeyforbund/

Som alltid är ni välkomna att höra av er med era frågor till oss men jag vill uppmana er alla att följa oss via hemsidan för information och våra sociala medier för nyheter.

Ta hand om er!

Med vänlig hälsning!

Joakim Karlsson, ordförande

Västergötlands Ishockeyförbund Tävlingskommitté

 

Skribent: Anders Strålman
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

svs_logo_right_250px

Västergötlands Ishockeyförbunds Huvudsponsorer

     • CCM logo
     • Vartofta Buss

Västergötlands Ishockeyförbunds TV-Pucken Partners


 

 

Postadress:
Västergötlands Ishockeyförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfsgata 49
541 28 Skövde

Kontakt:
Tel: 0706431039
E-post: This is a mailto link

Se all info