Hoppa till sidans innehåll

Mer Tjejhockey i Västergötland (MTV)


PROJEKTBESKRIVNING

Västergötlands Ishockeyförbund kommer att under säsongen 2016/2017 starta projektet ”Mer tjejhockey i Västergötland" (MTV).

Projektgruppen

Tillsammans med representanter från Ishockeyföreningarna i Västergötland,                             Västergötlands Ishockeyförbund, Västergötlands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna och SIF: hockeykonsulent skapas en projektgrupp / nätverksgrupp.                                                                  

Gruppens uppgift är att utforma en projektplan innehållande olika typer av aktiviteter vars syfte är främja tjejhockeyverksamheten i distriktet.

 Bakgrund/Syfte

Frågan om rekrytering till vår idrott har i allmänhet lyfts fram och aktualiserats vid ett flertal olika sammanhang. Rekrytering av flickor/tjejer har det pratats om en längre tid utan att någon riktig åtgärd vidtagits. Föreningar, distriktsförbund och andra samarbetspartners i Västergötland ser nu vikten av att skapa en bra plattform/organisation för rekrytering av flickor/tjejer. Genom utbildningsmaterialet "Tre kronors Hockeyskola" kan ni som förening skapa en god kunskap och förståelse för en viss del av rekryteringsverksamheten. Materialet används i många fall för att stärka en redan befintlig verksamhet, vilket i sig är bra, men för att nå en ökad rekrytering av flickor/tjejer till vår idrott ser Västergötlands Ishockeyförbund behovet av samarbete, kompletterande utbildning och uppbackning till föreningarna för att skapa förutsättningar att kunna gå från tanke till handling.

Här finner ni hela projektbeskrivningen och även ett utklipp ur SLA om projektet.

 

PROJEKTBESKRIVNING tjejhockeysatsning VIF.pdf

Nu ska fler tjejer spela.pdf

Uppdaterad: 21 DEC 2016 15:41 Skribent: Anders Strålman
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

svs_logo_right_250px

Västergötlands Ishockeyförbunds Huvudsponsorer

          • CCM logo
          • Vartofta Buss

 


 

 

Postadress:
Västergötlands Ishockeyförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfsgata 49
541 28 Skövde

Kontakt:
Tel: 0706431039
E-post: This is a mailto link

Se all info