Reklam
    Hem / Domare / 2020-2021 / Båsfunktionärskompendium 2020-2021 tillgängligt för nedladdning

Båsfunktionärskompendium 2020-2021 tillgängligt för nedladdning

Årets båsfunktionärskompendium är nu färdigställt och tillgängligt att ladda ner.

Ingen match kan genomföras utan matchfunktionärer

Ingen match kan genomföras utan matchfunktionärer. Att vara matchfunktionär är ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag. Som matchfunktionär fungerar man som domarens förlängda arm både till lagen samt publiken. Det är därför viktigt att ett matchfunktionärsbås har en antalsmässigt rätt bemanning och besitter de kunskaper som krävs.

I ungdoms- och juniormatcher är det oftast är det föräldrar som ställer upp. De saknar många gånger tillräckliga kunskaper för sin uppgift, men lyckas med förenade krafter och domarens hjälp genomföra matcherna. Det här materialet är framtaget som handledning och utbildningsmaterial till matchfunktionärer i Förbunds-, Regions-, och Distriktsserier.

I tillägg till detta kompendium så finns det ett separat framtaget dokument med instruktioner för att använda statistisk rapporteringsprogrammet OVR.

Svenska ishockeyförbundets målsättning med kompendiet för matchfunktionärer:

  • ∗ Fungera som ett komplement till den obligatoriska båsfunktionärsutbildningen för att inhämta information om båsfunktionärens uppgifter och roll.
  • Ska syfta till att funktionären har underlag för att stödja sig på i situationer som uppstår under genomförandet av matchen.
  • Skapa riktlinjer och rekommendationer för agerande och genomförande av olika moment i ett matchtillfälle.

 

Du kan ladda ner Båsfunktionärskompendium 2020-2021 via denna länk.