Reklam
Reklam
    Hem / Domare / 2021-2022 / Nya spelregler för elitishockey 2021/2022

Nya spelregler för elitishockey 2021/2022

Till säsongen 2021/2022 inför ett nytt regelverk för svensk Elitishockey.

Nya regler till kommande säsong

Svenska Ishockeyförbundets styrelse har beslutat om nya spelregler för säsongen 2021/2022 och till kommande säsong skiljer sig regelverket inom svensk ishockey något från tidigare säsonger. Till säsongen 2021/2022 har ett gediget arbete genomförts för att nivåanpassa spelreglerna och att säkerställa att dessa är anpassade och optimerade för respektive tävlingsnivå.

Detta arbete har dels föranletts av arbetet med nationella utbildningsprinciper som säkerställt ett regelverk för barn och ungdomshockeyn som är anpassat utifrån den specifika tävlingsnivån. Detta har sin bakgrund i det arbete som Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) genomfört under säsongen med ett fokus på att likrikta och harmonisera spelreglerna världen över och att skapa en bättre balans mellan regelverkets olika delar för att passa både i ligaspel under en längre tid samt under kortare turneringar som exempelvis de som IIHF genomför genom sina VM-turneringar.

Detta regelverk från IIHF har översatts till svenska och kommer gälla i SDHL, SHL, HockeyAllsvenskan samt J20 Nationell.

För att läsa spelregler för elitishockey i sin helhet, följ denna länk.  

För att ta del av en översikt kring dem skillnader som finns på elitnivå från föregående säsong så följ denna länk.

För tillgång till övriga regelverk inom svensk ishockeys olika tävlingsnivåer så kan du läsa mer här.