Reklam
Reklam
    Hem / Domare / 2021-2022 / David Bergman ny Domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet

David Bergman ny Domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet

Idag kan vi presentera David Bergman som den 1 januari 2022 tillträder rollen som domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet. Bergman har 22 års erfarenhet som ishockeydomare.

Den 1 januari 2022 tillträder David Bergman tjänsten som domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet. Som domaransvarig kommer Bergman att vara ytterst ansvarig för Svenska Ishockeyförbundets domarverksamhet. Det innebär till exempel att ansvara för att svensk ishockey har en god tillväxt på domarsidan, att domarna har en bra utvecklingsmiljö och att vi har domare som presterar på världsnivå. Tjänsten innebär också att säkerställa att löpande verksamhet så som regelfrågor, tillsättning och coachning bedrivs med hög kvalitet. Bergman kommer även att jobba i nära samverkan med svensk ishockeys regionala hockeykontor, med ligorna samt med det Internationella Ishockeyförbundet.

David Bergman har 22 års erfarenhet som ishockeydomare varav 10 säsonger i HockeyAllsvenskan och fyra i SHL. Förutom sin domarerfarenhet är han utbildad civilekonom.

- Jag ser otroligt mycket fram emot rollen som Domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet. Det är en bred roll med stort ansvar och rollen kommer att ge mig möjlighet att jobba med två av de saker som jag gillar mest – ishockey och människor. I rollen ser jag utmaningar i återväxten och rekryteringen av nya domare och jag ser många roliga delar att vara med och utveckla. Vi har ett anseende ute i världen att ha en av världens bästa domarkårer och det ska vi bygga vidare på, säger David Bergman.

- Det känns väldigt bra att få in David i den här rollen på Svenska Ishockeyförbundet. David kommer att kunna bidra mycket via sina erfarenheter dels som domare, dels från sina övriga arbetslivserfarenheter. David står för ett stabilt ledarskap och har också ett stort kontaktnät. Rollen som domaransvarig är extra prioriterad hos oss eftersom vi ser att en grupp som drabbats hårt av pandemin är just våra domare, så vi välkomnar David med start i januari 2022, säger Anders Wahlström, Utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet.