Reklam
Reklam
    Hem / Domare / 2021-2022 / Ny satsning inom domarrekrytering- och utveckling på SIF

Ny satsning inom domarrekrytering- och utveckling på SIF

Linjedomare Ludvig Lundgren kommer från och med den 1 oktober att jobba med frågor som rör rekrytering och utbildning på domarsidan.

Lundgren är en av de mest meriterade linjedomarna i Sverige. Projekttjänsten delas mellan Svenska Ishockeyförbundet och SHL där Lundgren kommer att arbeta med frågor som rör rekrytering och utbildning på 50 procent för Svenska Ishockeyförbundet. Resterande 50 procent är Lundgren att anställd som linjedomare hos SHL.

- Vi ser att en grupp som drabbats hårt av pandemin är våra domare. Därför fokuseras den här tjänsten på att arbeta med frågor som rör rekrytering och utbildning på domarsidan. Det känns väldigt bra att ha Ludvig på plats att driva dessa frågor vidare tillsammans med Hockeykontoren, säger Anders Wahlström, Utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet

– Att titulera mitt intresse som min profession är något jag är väldigt glad och stolt över. Det möjliggör en längre karriär och fortsatt utveckling inom området för egen del, och jag ser fram emot att fortsätta driva domarfrågor vidare inom både SHL och Svenska Ishockeyförbundet, kommenterar Ludvig Lundgren själv.

Om Ludvig:

Linjedomaren Ludvig Lundgren debuterade som ordinarie linjedomare i SHL 2009/2010 och har sedan dess dömt otaliga matcher i ligan. Nu blir han den första linjedomaren att anställas av SHL.