Reklam
Reklam
    Hem / Domare / 2021-2022 / Svenskt på isen i OS-finalen

Svenskt på isen i OS-finalen

Den svenska linjedomaren Anna Hammar fanns på isen när damernas OS-final avgjordes. Kanada och USA möttes i finalen där Kanada vann OS-guldet i Peking. Anna Hammar har stått för en fin insats under hela OS-turneringen.

Köpingsfödda Anna Hammar har dömt tre matcher i grundserien samt en kvartsfinal, en semifinal och så också OS-finalen i Peking.

- Från Svenska Ishockeyförbundets sida är vi otroligt stolta över Anna och den prestation hon stått för. Precis som för spelarna så utvärderas också domarna under en turnering och att Anna fanns med på isen i finalen visar på en fin genomförd turnering. I det större perspektivet är det också viktigt att våra svenska domare rankas så pass högt internationellt och arbetet med att rekrytera fler kvinnliga domare till ishockeyn pågår, säger David Bergman, domaransvarig för Svenska Ishockeyförbundet.

Sveriges domartrupp på damsidan har också representerats av huvudomaren Maria Furberg och linjedomaren Veronica Lovensnö som också stått för solida insatser.