Reklam
Reklam
    Hem / Nyheter från Svenska Ishock... / 2020 / Juni 2020 / Sverige tog silver i IIHF Esport Fan Championship

Sverige tog silver i IIHF Esport Fan Championship

De 16 länder som skulle spelat hockey-VM för herrar i Schweiz i maj fick chansen att tävla om ett guld – digitalt. Fans över hela världen möttes i en Esport-turnering i maj/juni där Sverige tog hem andraplatsen.

Den 22 maj gick kvalet av stapeln för alla svenska deltagare i IIHF Esport Fan Championship och det var Henrik Eklund och Sebastian Larsen som tog sig till slutspel för Sveriges räkning. Där tog sig killarna hela vägen till final där Finland stor för motståndet. Ett riktigt klassikermöte i hockeysammanhang.

- Jag tycker att det är jättekul att IIHF anordnar en sån här turnering och att få representera sitt land är en sjukt stor ära! Jag tycker att upplägget var bra för turneringen, självklart skulle det absolut bästa vara att spela på liveevent men eftersom det ser ut som det gör nu med Corona så var detta utmärkt, säger Sebastian Larsen.

Det blev tyvärr förlust för svensk del i finalen där Finland stod för en stor seger, men en silvermedalj är ändå något som väger tungt för de svenska deltagarna.

- Först och främst så har det verkligen varit en stor ära att få representera Sverige i denna turnering. Det var extremt kul att IIHF drog igång detta och det var en riktigt rolig turnering. Vi är riktigt nöjda över att ha tagit en silvermedalj med tanke på vilket motstånd som vi fick möta. Det har också varit riktigt kul att se allt stöd vi fått av alla svenskar, det är vi väldigt tacksamma över, säger Henrik Eklund.

Se sammanfattning av alla resultat för turneringen hos IIHF