Hoppa till sidans innehåll

Dam och Flick


Damtemautredningen

Hösten 2010 gav Förbundsstyrelsen i Svenska Ishockeyförbundet i uppdrag till Utvecklings- och landslagsavdelningen att senast den 1/12 2010 presentera en åtgärdsplan för utvecklingen av svensk dam- och flickhockey.

Då genomförde man Damtemautredningen med syftet att komma fram till åtgärdspunkter för att rekrytera fler spelare, ledare, tränare och funktionärer till ishockeyn, att behålla dem som redan finns inom ishockeyrörelsen längre och att Damkronorna och U18 damlandslaget ska ta medalj i alla mästerskap.

Rekrytering av spelare

Säsongen 2011/12 fanns det ca 3500 registrerade dam/flick spelare i Sverige, målsättningen är att öka detta med 500 spelare per säsong de kommande åren. En stor satsning inom rekrytering genom Tre Kronors Hockeyskola har börjat och vi ser att fler och fler tjejer börjar spela hockey.

Hitta rätt information på sidan

Här samlar vi informationen som är kopplad till dam- och flickhockeyn. Klicka på respektive rubrik för att komma till den delen.

Erika Holst krönikor

Stålbucklan

Damkommitté

Hockeygymnasium

Campverksamhet och utvecklingsstegen för tjejer

Tre Kronors Hockeyskola Flick

Tjejehockeydagar - World Girls´Ice Hockey Weekend

 

Kalendarium

Se talangutvecklingsplanen på länken nedan.

Till talangutvecklingplanen

 

Tacklingsförbud

Det är viktigt att veta att det inte råder ett generellt tacklingsförbud inom damhockeyn, utan förbud mot så kallade ”open ice hits” alltså tackling rakt framifrån och tacklingar i ≥ 90°mot motspelare. I damhockeyn är det mycket fysiskt spel med närkamper och det är tillåtet med tuff kroppskontakt vid åkning i samma riktning och spel mot puck. Alltså används fysiskt spel för att styra ut och vinkla bort motståndare för att vinna puck i samma åkriktning och inte för att köra över spelare och förstöra spelet, vilket gör att fokus blir mer på spelare som är puckskickliga och skridskostarka.

Läs mer om tacklingsregeln inom damishockey här

Uppdaterad: 06 MAR 2017 09:58 Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info