Hoppa till sidans innehåll

Tre Kronors Hockeyskola Flick


Tre Kronors Hockeyskola för Flickor startade hösten 2011 med ca 100 föreningar anmälda. Målsättningen är att samtliga föreningar bedriver någon form av flickverksamhet.

Länk till ansökningsinformation genom Idrottslyftet

Syfte

Syftet med TKH Flick är att öka antalet tjejer inom ishockeyn genom att föreningar uttalar att de har verksamhet för tjejer, vilket är viktigt då vi vill få ut budskapet att hockey är för alla. Genom TKH Flick kan tjejerna känna tillhörighet i en grupp med andra tjejer.

Information

Tre Kronors Hockeyskola för Flickor är det första steget för dig som hockeytjej, den riktar sig mot dig som är 6 år eller äldre och är nybörjare inom hockey. Föreningen behöver ha fingertoppskänsla om TKH och TKH Flick ska/kan samköras eller om fler tjejer stannar kvar om de har en egen istid.
Som hockeyspelare behöver du bemästra en mängd olika kunskaper, och ha förmågan att kunna göra saker samtidigt, och gärna ligga ett eller två steg före i tanken, vad som ska ske härnäst.

Förebild som ledare

I hockeyskolan behöver alla barn ett bra ledarskap för att trivas. Det kan vara större skillnader på Linus och Pelle än det är på Linus och Klara. Som ledare, oavsett om du är man eller kvinna och om du tränar pojkar eller flickor så är du en förebild. Ledarens bemötande mot barnen och sätt att inkludera avgör upplevelsen hos barnet. Goda förebilder som är pedagogiska och lär barnen åka, passa och skjuta kommer få fler barn att stanna längre i hockeyn.

Klicka här för att läsa mer om TKH och ladda ner material

Uppdaterad: 21 MAR 2017 13:23 Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info