Hoppa till sidans innehåll

Elevmaterial


Svenska Ishockeyförbundet har som en del av det pågående utvecklingsarbetet av svensk ishockey tagit fram detta nya utbildnings-material inom området träningslära. Materialets titel är ISHOCKEYNS TRÄNINGSLÄRA och omfattar 23 kapitel.

ISHOCKEYNS TRÄNINGSLÄRA innehåller såväl teoretiska bakgrundsförklaringar inom olika delområ-den som praktiska träningsråd, exempel på övningar, program och olika tester. Teori utan praktiska exempel är ganska värdelös, men praktik utan teori får inget kunskapsdjup och kan t.o.m. vara farlig om man inte förstår vad man gör. Färdiga säsongsplaner finns inte framtaget, ty dessa måste "skräddarsys" för varje enskilt lag och varje individ beroende på målsättning, ålders- och prestationsnivå, träningstillstånd, träningsbakgrund och lokala förutsättningar. De flesta kapitlen avslutas med ett antal faktafrågor för egen kunskapskontroll,frågor att diskutera och reflektera kring samt litteraturtips.

ISHOCKEYNS TRÄNINGSLÄRA och de olika kapitlen är anpassade för att täcka litteraturbehovet inom ämnesområdet Träningslära/Humanbiologi, vilket är en del av ämnet specialidrott som studeras av elever på elitishockeygymnasierna. 

 

Klicka på länken och logga in för att ta del av materialet

Träningslära

Ishockeyns historia

Psykologi inom ishockey

Självkontroll

Prestationsutveckling

Sömn & Vila

Kost (inloggning behövs ej)

Filmer på fystester

Uppdaterad: 27 OKT 2015 13:54 Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info