Hoppa till sidans innehåll

Spelare


Här samlar vi material som riktar sig direkt till dig som spelare! Här finns exempel från spelare som lyckats. Du får veta mer om vad du själv kan göra för att utvecklas som hockeyspelare.

 

Det egna drivet!

För att lyckas som hockeyspelare krävs att du har ett eget driv. Att träna extra fys utanför lagträningen, skjuta på skottrampen, äta rätt m.m. Två stycken som har det är Jenni Asserholt och Gabriel Landeskog. De tränar mycket på egen hand och gjorde så även när de var yngre. Se filmerna nedan!

Du kan även läsa spelar- och ledarutvecklaren Uffe Lundbergs krönika inom detta ämne nedan:

TIll krönikan!

 

Träna rätt!

Som hockeyspelare är det väldigt viktigt att vara bra tränad. En bra fysik gör dig snabbare, starkare, rörligare, uthålligare och ger dig bättre balans på isen! I häftet Hockeyatletism som finns nedan kan du läsa mer. Det finns också övningar anpassade till olika åldrar.

Läs häftet Hockeyatletism pdf ikon

Till åldersanpassade övningar

 

Ät rätt!

Om du ska ta till dig all den träning som du utför är en förutsättning att du får i dig rätt mat! Du finner flera bra exempel på detta i korta filmklipp och information från AXA på länken nedan.

Till mer information om kost

 

Tänk rätt!

Som hockeyspelare behöver du lära dig att tänka rätt. På länken nedan finner du ett bra material där ungdoms- och juniorlandslagsspelare ställer frågor kring situationer som de har ställts inför. Detta material är skrivet av den psykoligiska tränaren Ola Berggren och målvakten Johan Hedberg!

Läs häftet Prestationsutveckling pdf ikon

 

Vila rätt!

Sömnen är en viktigt del för att kunna återhämta sig från träning och matcher. För lite sömn kan göra dig mer mottaglig för sjukdomar och du försämrar din prestation om du får för lite sömn. Här får du nyttig information kring sömn.

Läs mer

 

Ishockeyns Tekniska Grunder

Här finns filmklipp på massor av tekniska detaljer som gör dig till en bättre hockeyspelare

Klicka här för att se filmklippen

 

Skottrampsträning

För att bli en bra målskytt ska du skjuta minst 100 skott om dagen. Här finns film med tips från landslagsstjärnor och JVM-mästare som visar övningar. Det finns även ett häfte med mer info.

Klicka här för att komma till materialet

 

Mer material

Vill du veta mer ska du klicka dig vidare in på hockeyakademins sida om utbildningsmaterial. Här hittar du massor av bra information.

Till Utbildningsmaterial

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:00 Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info