Hoppa till sidans innehåll

Ny kampanj för att få fler barn till hockeyn!

17 SEP 2014 10:56
"Spela Hockey" innehåller film, kampanjsida och material!
  • Skapad: 17 SEP 2014 10:56

Svenska Ishockeyförbundet har startat kampanjen "Spela Hockey". Kampanjen innehåller en film med tips fån landslagsspelare och härliga sekvenser från Tre Kronors Hockeyskolan i Haninge Anchors. En kampanjsida på hockeyakademin.se där utbildningsmaterial och information kan läsas eller laddas ner på ett smidigt sätt.  Vi har även uppdaterat den populära föräldrafoldern som innehåller massor av bra information för hockeyföräldrar! Kampanjen kommer synas på Svenska Ishockeyförbundets hemsidor och på sociala medier under säsongen.

Ny film som föreningar kan använda!

Svenska Ishockeyförbundet har producerat en marknadsföringsfilm som du kan se nedan. Du kan använda denna film i din förening. Kontakta This is a mailto link. för att få tillgång till filmen.

Fler barn börjar spela hockey!

Bakgrunden till kampanjen är att Svenska Ishockeyförbundet vill tydliggöra och marknadsföra det fina arbete som sker genom Tre Kronors Hockeyskola och på så sätt få fler barn att börja spela hockey. Säsongen 2012-2013 medverkade 25 063 st barn i Tre Kronors Hockeykola. Säsongen 2013-2014 ökade antalet till 26 471 st. En annan positiv siffra är antalet flickor som deltar. Förra året deltog 2 062 flickor, en ökning med ca 20 %!  Vi vill såklart att ännu fler barn spelar hockey!

Vad är Tre Kronors Hockeyskola?

Varje säsong kan föreningar ansöka om bidrag genom Idrottslyftet för att bedriva projektet Tre Kronors Hockeyskola i sin egen förening. Projektet innehåller en utbildningsdag för ledare där en hockeykonsulent från Svenska Ishockeyförbundet går igenom de viktigaste delarna. Fokus ligger på glädjen! Det ska vara roligt att spela hockey. Föreningarna erhåller utbildningsmaterial med övningar,  lekar, stafetter, nyttig information inom pedagogik m.m. Med utbildningsmaterialet kan ledarna som deltagit på utbildningen lära upp fler ledare i föreningen och på det sättet för vi fler ledare inom hockeyn. I projektet ingår även en mindre variant av Tre Kronors träningströjor. När barnen kommer till träningen får de ta på sig tröjor med de tre kronorna precis som sina förebilder. Föreningarna i hockeysverige gör ett jättejobb med detta projekt. Vi är tacksamma för alla duktiga ledare vi har inom Tre Kronors Hockeyskola.

Läs mer om Tre Kronors Hockeyskola

En ny folder för hockeyföräldrar!

Föräldrafoldern innehåller information inom flera olika ämnen. På hockeyakademin kan man ladda hem foldern som pdf eller läsa den som en mobilanpassad e-bok direkt på din dator, surfplatta eller mobil. Här kan föräldrar lära sig mer om rollen som hockeyförälder, fair play & respekt, trafiksäker idrott, kost m.m. Det finns även tips vid inköp av utrustning. Det fungerar utmärkt med begagnad utrustning och de flesta föreningarna arrangerar bytardagar där man kan köpa billig utrustning.

Till föräldrafoldern

Fler utbildningsdagar för ledare

Under säsongen kommer Hockeykonsulenterna arrangera flera utbildningsdagar på olika plaster i landet för föreningar som genomför Tre Kronors Hockeyskola. Fokus kommer ligga på erfarenhetsutbyte, goda exempel från föreningar, information om bra träning för barn och tips inom rekrytering. Utbildningsdagarna är en fortsättning på den obligatoriska första utbildningsdagen i projektet.

Börja spela hockey

På länken nedan kan du hitta kontaktuppgifter till alla föreningar i Sverige.

Till kontaktuppgifter

Läs material på hockeyakademin

Här kan du läsa föräldrafoldern, utbildningsmaterial och marknadsföringsmaterial som t ex affischer, diplom, tips vid samarbete i skolorna och mycket annat. 

Klicka här för att komma till Tre Kronors Hockeyskola

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info