Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Analys av Tre Kronors mål i 4-1 segern mot Schweiz!

10 APR 2014 08:24
Bra exempel på spelet framför mål!
  • Skapad: 10 APR 2014 08:24

Till målen!

1-0 Returtagning

Situationen startar med ett backskott från blålinjen där Ted Brithén tar första returen och Linus Klasen den andra. Ett bra exempel på hur viktigt det är att alltid vara redo för returer framför mål.

2-0 Skymmare

Här kommer Dick Axelsson upp högt i anfallszonen och tar en yta upp mot blålinjen vilket rör till det för motståndarna. Niclas Andersén skjuter ett skott där vi har två skymmare framför mål. Även en motståndare som skymmer målvakten vid skottögonblicket. På reprisbilderna ser man tydligt hur Thuresson åker förbi målvaktens synfält precis i rätt ögonblick.

3-0 Ingång

En riktigt bra ingång där Andreas Thuresson tar in pucken på kanten samtidigt som Wennberg och Axelsson driver mot mål. Wennberg styr vidare pucken till Axelsson som snyggt gör 3-0. Grunden till detta mål är att Wennberg driver in mot mål och drar på sig motståndare som öppnar upp ytan till Axelsson. Om han istället hade "släpat" hade motståndarna hunnit ikapp honom.

4-0 Power Play

Patrik Hersley ger Sverige ledningen med 4-0 efter ett bra slagskott i power play. Precis som vid det andra målet är det Thuresson och Wennberg som jobbar bra framför mål och skymmer målvakten. På reprisbilden bakom mål ser vi att det inte är någon svensk spelare framför målvakten när skottet kommer. Dock är målvakten skymd när passningen går från Axelsson till Hersley vilket försvårar för målvakten.

-rT1VoqTuS-GRJ2AWvJX

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info