Hoppa till sidans innehåll

Hockey Canada studerade svensk målvaktsutveckling

09 NOV 2014 21:13
Sex man från Kanadas Hockeyförbund har under fem dagar fått inblick i vårt utbildningsprogram för målvaktstränare och även på nära håll kunnat studera hur vi bedriver målvaktsträning på olika nivåer i svensk ishockey.
  • Skapad: 09 NOV 2014 21:13

I slutet av oktober besökte en delegation med målvaktstränare, sammansatt av Kanadas Ishockeyförbund, Sveriges respektive Finlands utbildningsansvariga på målvaktssidan för att studera vad som ligger bakom den starka utvecklingen vi sett här på målvaktssidan under 2000-talet. En utveckling som inneburit att Kanada tappat mark avsevärt och minskat sin andel av speltid för målvakter i NHL från 65 % till 37 % under det senaste deceniet. Något som nu gjort att de är intresserade av att ta del av hur vi byggt upp våra program för utbildning av målvakter och målvaktstränare.

-Vi har under fem dagar gett våra gäster från Kanada en inblick i hur vår utbildningsstege för målvaktstränare är uppbyggd och vad den innehåller, säger Svenska Ishockeyförbundets målvaktsansvarige Thomas Magnusson. De har även fått tillfälle att se hur målvaktsträning bedrivs både på elit- och ungdomsnivå i Sverige. Det har varit ett unikt utbyte av kunskap och erfarenheter där de även fick möta några av våra mest framstående målvaktscoacher verksamma i SHL och i våra olika landslag samt målvakter från SHL och Riksserien ner till yngsta ungdomsnivån.

-Vi, från vår sida, ser samarbeten över gränserna av den här typen som en möjlighet att ytterligare utveckla sporten och alla målvaktstränare som sin tur utbildar och tränar målvakter, avslutar Magnusson.

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info