Hoppa till sidans innehåll

Magnus Holtz, Nacka Hockeyklubb är Årets Ungdomstränare 2013.

30 APR 2014 15:00
Passion och engagemang är hemligheten bakom hans popularitet.
- Det är liksom min grej, vi kan inte kräva att barnen ska spela hockey, de måste tycka att det är roligt och ha ett eget driv, säger han.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:25

Årets Ungdomstränare delas ut inom ramen för Hockeyakademin, ett samarbete mellan Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet.
Svenska folket har fram till 15 mars nominerat sina kandidater på hockeyakademin.se. Bland drygt hundra nomineringar togs Rickard "Lillis Johansson, Linköpings HC, Magnus Holtz, Nacka HK och Peter Eklund, Östersunds IK ut i en finalrunda.
Juryns val blev Magnus Holtz, Nacka HK.

– Bra ungdomstränare är jätteviktiga för ishockeyns utveckling. Det är de som rekryterar nya spelare och ser till att behålla nya spelare som provar på ishockey. Utan bra idrottsledare har vi ingen framtid inom hockeyn, säger Tommy Boustedt, utvecklings- och landslagschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Magnus Holtz, 48-årig ungdomstränare i Nacka HK tar emot beskedet på ishockeyresa i Italien.
– Jag blir oerhört stolt och tacksam för priset. Och väldigt ödmjuk, jag tränar ju hockey för att jag tycker det är roligt.
Han har gått den klassiska vägen från föräldratränare till att ha ett eget ungdomslag. Den gångna säsongen Nacka HK:s lag med spelare födda 2002.

Föräldrar med barn i Magnus lag säger att han har ett sällsynt stort engagemang och alltid har glimten i ögat. Att han jobbar hårt, är kunnig och har stor respekt för individen vilket motiverar de unga spelarna att utvecklas vidare.

Vad driver dig?
– Glädjen att se ungdomarna utvecklas. Det är väldigt kul att träna barn i den här åldern de gör framsteg hela tiden. Och vi har ett fantastiskt bra gäng runt laget som är en stor del i det här priset.
Magnus Holtz har förmågan att göra ett fyspass i regn till en happening och lockar spelarna till egenträning för att utveckla sina individuella färdigheter.

Du verkar vara en påhittig tränare, varifrån får du dina idéer?
– Dels är det självupplevt men också från hockeyförbundets kurser och andra ledare i Nacka. Det finns en grundtanke i hela föreningen som jag tycker är hälsosam och möjliggör för mig att få fram mina bästa sidor.

Priset Årets Ungdomstränare delas ut i samband med att Tre Kronor möter Tjeckien i Oddset Hockey Games på torsdag.
Magnus son David Holtz, som varit assisterande tränare i 02-laget den gångna säsongen, kommer ta emot priset. Priset är hockeyutrustning till klubbens ungdomsverksamhet till ett värde av 40 000 kronor. delas ut i samband med att Tre Kronor möter Tjeckien i Oddset Hockey Games på torsdag.
Magnus son David Holtz, som varit assisterande tränare i 02-laget den gångna säsongen, kommer ta emot priset. Priset är hockeyutrustning till klubbens ungdomsverksamhet till ett värde av 40 000 kronor.

Juryn består av Erika Holst, damansvarig Svenska Ishockeyförbundet, Tommy Boustedt, utvecklings- och landslagschef på Svenska Ishockeyförbundet och Håkan Solberg, Svenska Spel.

Tidigare Årets Ungdomstränare: 2010 – Andreas Olsson, Mora, 2011 – Anders Nilsson, Skövde, 2012 – Benny Rönnelöw, Bajen Fans

Fakta/Hockeyakademin: Hockeyakademin startade 2010 och är ett talangutvecklingsprojekt initierat av Svenska Ishockeyförbundet i samarbete med Svenska Spel. Det är en samlingsplats för Svenska Ishockeyförbundets alla utbildningsprogram för junior- och ungdomstränare. Grunden i Hockeyakademin är de elva hockeykonsulenterna. Läs mer på www.hockeyakademin.se

Vill ni prata med Magnus Holtz: +46 73 – 449 73 49

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info