Hoppa till sidans innehåll

Många föreningar arrangerade World Girls' Hockey Day

23 OKT 2014 13:42
Mer än dubbelt så många föreningar medverkade än föregående år
  • Skapad: 23 OKT 2014 13:42

Internationella Ishockeyförbundet uppmanade, för tredje året, föreningar runt om i världen att arrangera World Girls’ Ice Hockey Weekend (WGIHW). I år arrangerades det den 11-12 oktober.

Syfte

Syftet med WGIHW är att få föreningar att anordna någon form av tjejhockeydag för att rekrytera fler tjejer till hockeyn, för att behålla de tjejer som finns och för att lyfta dam- och flickhockeyn en helg om året världen över.
Svenska Ishockeyförbundet gav föreningar som ansökte om Tre Kronors Hockeyskola för Flickor även möjligheten att ansöka om extra medel för att genomföra WGIHW. I år var antalet medverkande föreningar i Sverige över 30, vilket är mer än dubbelt så många som ifjol.

Samarbete

Glädjande nog var det många föreningar som samarbetade under WGIHW vilket förhoppningsvis leder till fortsatt samarbete under säsongen i form av poolspelsmatcher, gemensamma träningar och en medvetenhet för några av spelarna att det finns många tjejer som spelar hockey även om det kanske inte gör det just i min förening än.

Hoppas på ännu fler nästa år

Förhoppningen är att fler föreningar fått upp ögonen för WGIHW genom sociala medier och på så sätt själva kommer att anordna ett evenemang nästa år.
WGIHW ligger bra i tid då det kan ses som en uppstart för Tre Kronors hockeyskola för Flickor.

Mer bilder

Bilder från WGIHW världen över finns på:

http://www.iihf.com/iihf-home/sport/women/world-girls-hockey-day/2014/

Skribent: Erika Holst
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info