Hoppa till sidans innehåll

Rekordstort intresse för årets U13-U16 Flickutvecklingscamper!

28 JAN 2014 09:36
Läs rapport och ladda hem övningar!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:24

Det är ett angenämt problem att ca 270 ansökningar kom in till årets flickutvecklingscamper och att inte alla fick plats, det är hit vi vill komma. Vi vill att fler tjejer spelar hockey och att fler föreningar ansöker om idrottslyftsmedel och campplatser för sina tjejer.

Cirka 180 tjejer genomförde två campdagar fördelat på fyra orter, Nordmaling i norr, Gnesta i öst, Munkfors i väst och Landsbro i syd. Syftet med camperna är individuell utveckling, samt att spelare får chansen att träna/spela med och mot tjejer i sin egen ålder under en helg, vissa tjejer kanske tillbringar sin vardag endast i pojklag, medans andra kanske spelar i klubbens damlag där det är stor ålderskillnad. Dessutom vill vi att spelarna tar med sig information från campen och sprider i sin hemmaförening, förhoppningsvis får de med sig en och annan god vana att bygga vidare på hemmaplan.

På varje camport finns en SIF-ansvarig, dvs. Svenska Ishockeyförbundets representant på plats som inför, under och efter campen har kontakt med Utvecklingsansvarig Damishockey på SIF samt med camporten. Vi har även isinstruktörer, SIDare (SIF Instruktörer Damishockey), målvaktsinstruktör, materialansvarig och klubbtränarutbildare på plats. Den sistnämnda är ansvarig för klubbtränarutbilkdningen som genomförs i samand med camperna, även denna ett idrottslyftprojekt där föreningen ansöken om plats för sin/a tränare.
Klubbtränarutbildningen är ingen traditionell ”sitta-och-lyssna-utbildning” utan klubbtränarna är med spelargrupperna i de olika momenten.

Ladda ner övningar

Innehållet på camperna är ispass med olika teman, teoripass, fyspass och tester. Du kan ladda hem övningarna här:

Till övningar

Film med Jenni Asserholt

En del av årets teori var att tjejerna fick se filmen med Damkronornas lagkapten Jenni Asserholt, där man får följa Jenni under en träningsdag för att få en inblick i hur mycket och hur hård träning som krävs för att nå toppen.

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info