Hoppa till sidans innehåll

Så här arbetar Svenska Ishockeyförbundet för att utveckla barn- och ungdomshockeyn

03 NOV 2014 06:00
Läs mer om projekt och material som utvecklar ishockeyn.
  • Skapad: 03 NOV 2014 06:00

Svenska Ishockeyförbundet jobbar kontinuerligt med att utveckla och uppdatera dokument och utbildningsmaterial för en bra barn- och ungdomsidrott. Här finns några av våra material tillgängliga för att läsa eller ladda hem.

 

Ishockeyn Vill

Svenska Ishockeyförbundets måldokument. Materialet har utarbetats i samarbete med ledare med lång och bred erfarenhet av svensk ishockey. Ishockeyförbundets årsmöte har ställt sig bakom innehållet och förhoppningen är att det ska kunna tjäna som ett redskap för utvecklingsarbetet inom föreningarna. Samtidigt är Ishockeyn Vill ett sätt att beskriva ishockeyrörelsen och dess ambitioner för andra intresserade.

Läs materialet

 

Fair Play & Respekt

Svenska Ishockeyförbundet har bra utbildningsmaterial inom Fair Play och Respekt. Detta material uppdateras kontinuerligt. Det innehåller bl. a. en kortlek, folder, presentation och handledning. Allt som behövs för att starta arbetet i din förening.

Länk till materialet

 

Ishockeyns ABC

Ishockeyns ABC är Svenska Ishockeyförbundets läroplan för ungdomsishockey i åldrarna 7-16 år. Den innehåller åldersanpassat material som t ex övningar, ledarskap och fysisk träning.

Länk till materialet

 

Föräldrafoldern

En folder som innehåller information om barns rätt i idrott, föräldrarnas budord, föräldrarnas och ledarens ansvar, en bra kompis, alkohol och droger, fair play, trafiksäkerhet och försäkringsinformation. Denna folder utgör grunden för utbildningen "Ishockeyns föräldrautbildning"

Länk till materialet

 

Idrottslyftet

Föreningar inom Svenska Ishockeyförbundet har möjlighet att söka till projekt inom Idrottslyftet. T ex projektet ”Ishockeyn Vill och Fair Play & Respekt” där föreningarna erhåller utbildningsmaterial och kurshandledningar för att utveckla sin förening. Det finns även möjlighet att söka bidrag till egna projekt inom föreningen.

Länk till Idrottslyftet

 

Utbildningsstegen

Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med regioner och distriktsförbund arrangerar en mängd olika tränarutbildningar runt om i landet varje säsong. Grunden för svensk ishockeys utbildningar är utbildningsstegen som innefattar stegutbildningar för barn & ungdomstränare, junior & seniortränare samt elittränare. Även speciella utbildningar för målvaktstränare och materialförvaltare ingår i utbildningsstegen.

Länk till mer information

 

Hockeykonsulenter

Vi har 11 st anställda Hockeykonsulenter som besöker varje ungdomsförening 2 gånger per år med syfte att utveckla föreningens verksamhet.

Länk till mer information

 

Hockeyakademin

På Svenska Ishockeyförbundets officiella hemsida för ledar- och spelarutveckling hockeyakademin.se lägger vi upp artiklar och utbildningsmaterial med syfte att utbilda ledare och spelare. Här finns massor av bra material som skapar en bättre ishockey.

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info