Hoppa till sidans innehåll

Skottrampsträning del 3 - Använd sommaren till att träna målskytte!

06 JUN 2014 08:00
Tips inom skottrampsträning!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:24

En bra målskytt tränar mycket på sitt skott och skjuter minst 100 skott om dagen. Idag skjuter du som spelar ca 20-25 skott på en vanlig isträning, vilket är för lite. Vill du bli en målskytt av världsklass behöver du skjuta minst 100 bra skott/dag. Det är viktigt att vara fokuserad vid varje skott

Redan i unga år ska du lägga in extra skottrampsträning som en del av din dagliga uppvärmning året runt. Ju tidigare du får in extra skotträning som en god vana desto bättre målskytt kommer du att bli. Skjuter du tillräckligt ofta, med inlevelse och högt fokus kommer du med automatik att börja skjuta hårdare samt med bättre precision.

I grunden handlar målskytte om att vilja skjuta: Ofta, snabbt, med precision, från rätt avstånd och så ska du vara medveten om målvaktens luckor. De bästa målskyttarna i världen har koll på allt detta. Med en kort anläggningstid och med en bra uppföljning får de bästa spelarna till snabba välriktade skott mot mål från alla dess lägen.

Utbildningsmaterial inom skottrampsträning

Svenska Ishockeyförbundet har tagit fram ett digitalt häfte och en film där Tre Kronor spelare ger tips på bra skottrampsträning! Filmen ser du nedan.

Klicka här för att läsa häftet

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info