Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån Helena "Flisan" Flisager är Årets Ungdomstränare 2015.

Årets ungdomstränare 2015 prisad på Hovet

15 FEB 2016 20:57
Helena "Flisan" Flisager tilldelades välförtjänt titeln "Årets ungdomstränare 2015" och fick ta emot utmärkelsen på Hovet när Tre Kronor besegrade Finland under lördagen.
  • Skapad: 15 FEB 2016 20:57

Rekord i nomineringar

Rekordmånga nomineringar skickades in, 688 stycken, till tävlingen Årets ungdomstränare som pågick under december samt januari månad på hockeyakademin.se.

Helena Flisager vinnare av priset

Svenska Ishockeyförbundets hockeykonsulenter gick igenom alla nomineringar och tog fram sina favoriter i tävlingen. Därefter togs det gemensamma beslutet av juryn att för sitt fantastiska arbete för Östersunds IK:s flickhockey tilldela Helena Flisager priset som Årets ungdomstränare 2015.

Hockeyutrustning till ett värde av 40 000 kronor

Som vinnare av tävlingen vinner Flisan, förutom äran och en vistelse till Hovet för att se Tre Kronor, utrustning från CCM Hockey till ett värde av 40 000 kronor till sin förening Östersunds IK.

Bästa nominering

Bästa nominering i tävlingen blev även den utsedd. Den vinnande nomineringen skickades in av Maria Paulsson som vinner en signerad tröja av Tre Kronor (replica). Nomineringen lyder:

"Helena, eller Flisan som hon kallas, har på i stort sätt egen hand sett till att det finns flickhockey i Östersund. Hon har kämpat som bara tusan med att få klubben att satsa på tjejer och därför har vi idag en grupp på 50 unga flickor som minst en dag i veckan får möjlighet att spela hockey tillsammans, de har även möjlighet att låna utrustningar! Hon sitter dessutom med i Jämtland Härjedalens Ishockeyförbund som dam-ansvarig. Snacka om att hon drar ett tungt lass! Och tack vare henne får vi andra ledare möjlighet till att åka på utbildningar och utvecklas. Vi får en enrom glädje av att få umgås med de här flickorna och det har vi vår underbara Flisan att tacka för! Om några år ser vi dessutom att vi kommer ha ett helt eget tjejlag, riksserien här kommer vi! Det är få personer jag känner som brinner så mycket för det hon gör som Flisan och samtidigt är så ödmjuk att hon inte ger sig själv den cred hon förtjänar. Är det någon som är värd detta så är det hon!"

Svenska Ishockeyförbundet vill rikta ett stort grattis till Flisan och tacka alla som deltog i tävlingen. Grattis även till Maria Paulsson som vinner den signerade tröjan.

Skribent: Gustav Griborn

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info