Hoppa till sidans innehåll

Ca 400 ledare blir utbildade i Tre Kronors Hockeyskola under hösten

07 OKT 2015 09:47
400 ledare från 230 föreningar deltar i den obligatoriska utbildningen som ingår i projektet Tre Kronors Hockeyskola.
  • Skapad: 07 OKT 2015 09:47

Varje säsong blir ledare från deltagande föreningar i Tre Kronors Hockeyskola utbildade på 13 st olika utbildningsdagar runt om i landet. Denna säsong är det ca 400 ledare från 230 st föreningar. Under dagen får deltagarna utbildning i genomförandet av Tre Kronors Hockeyskola. Bl a får deltagarna olika utbildningsmaterial och Tre Kronor tröjor med sig till föreningen. Svenska Ishockeyförbundets hockeykonsulenter är kursledare och är väldigt nöjda med utbildningarna. Nedan följer några av dessas reflektioner.

Anders Johansson, Göteborg

TKH:s utbildningsdag gick bra i Göteborg. Vi hann med mycket, PP-bildspel, ispass, grupparbeten och alla fick framföra sina tankar. Materialet som delades ut mottogs mycket positivt. Min reflektion är att föreningarna verkligen delar med sig av erfarenheter och tips för att TKH ska bli bättre ute i klubbarna. Alla är där för barnen, inte för sin egen vinning. Rekryteringskampanjen har givit ny energi ute i föreningarna....succé är rätta ordet. Nu pratade vi inte om HUR vi ska få barnen att komma till ishallen utan hur vi ska göra ett bra jobb att BEHÅLLA dom. Många föreningar har dubblat antal barn.

Göran Lindblom, Boliden

Jag har haft fler deltagare med på TKH utbildningen än tidigare år  och jag tror att anledningen är den nya rekryteringssatsning som gjorts. ALLA har varit väldigt engagerade under dagen och ser fram mot denna säsong.

Mikael Rundgren, Karlstad

En kanondag, 47 deltagare från 21 olika föreningar. Ispasset I Löfbergs arena slutade med 47 svettiga med glada ledare. Peppade inför starten på sina skridsko- och hockeyskolor!

Rune Bäckman, Glimåkra & Falköping

Dagen handlade mycket om rekrytering - marknadsföring - verksamheten och en del ledarskap. Det blev också tid för erfarenhetsutbyte vid grupparbetet där deltagarna skulle planera en isträning med Hockeyskolan. Sammanfattningsvis en riktig bra TKH-dag!
I Falköping berättade Grästorps IK om sitt rekryteringsprojekt. Grästorps IK har analyserat och tänkt till. Tagit fram strategier mm. Bl.a har man tryckt upp ett speciellt "vykort" som barnen kan ta med sig för att bjuda in fler kompisar till verksamheten. Grästorps IK är ett bra exempel för västgötaklubbarna att titta närmare på!

Klicka här för att läsa mer om Tre Kronors Hockeyskola

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info