Hoppa till sidans innehåll

Över 900 tjejer deltog i World Girls Ice Hockey Weekend

16 NOV 2015 07:00
Det blev rekord både när det gäller antalet föreningar och antalet tjejer som deltog i World Girls Ice Hockey Weekend
  • Skapad: 16 NOV 2015 07:00

Bilden är från Åmåls SK World Girls’ Ice Hockey Weekend aktivitet

Foto: Fredrik Tacacho/Provinstidningen Dalsland


World Girls’ Ice Hockey Weekend som är initierat av IIHF får större utrymme i Sverige för varje år som går. I år var det 39 deltagande föreningar, ca 900 spelare varav 240 som provade på hockey för första gången.

Att ha en helg i oktober som kan locka nya tjejer till hockeyn är positivt för att sedan slussa in dem i vår TKH eller TKH Flick verksamhet.

På detta sätt tror jag att vi även når ut till tjejer som annars kanske inte hade valt att prova just hockey. I år hade IIHF utökat konceptet med att lägga till ”the Global Girls’ game”, en hockeymatch som spelades i flera världsdelar/tidszoner under hela helgen, med syftet att lyfta upp och uppmärksamma dam- och flickhockeyn ännu mer. GGG i Sverige spelades mellan SDE och Västerås i Enebybergs Ishall, resultatet adderades till de övriga nationernas resultat för att få en totalsumma som kunde följas live på IIHFs hemsida.

För föreningar är detta ett bra tillfälle att anordna en prova-på dag för tjejer. Men detta hindrar inte att genomföra tjejhockeydagar och andra aktiviteter riktade mot tjejer vid fler och/eller andra tillfällen under säsongen. Allt vi kan göra för att få in fler tjejer i hockeyn är positivt. Fler tjejer i hockeyn innebär fler aktiva spelare, fler hockeyintresserade människor runt om och att sporten ishockey växer.

 

Bilder från WGIHW

 

Bålsta HC

Bålsta HC

 

Karlskrona HK

Karlskrona HK

Nacka HK, Boo HC, Värmdö HC och Saltsjöbadens IF samarbetade under helgen

Nacka HK, Boo HC, Värmdö HC, Saltsjöbadens IF

Skribent: Erika Holst

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info