Hoppa till sidans innehåll

TV-puckstipendiaterna besökte JVM

13 JAN 2016 09:43
Här får du läsa om deras reflektioner från att vara bakom kulisserna på JVM i Finland.
  • Skapad: 13 JAN 2016 09:43

Mottagarna av de individuella priserna i de två senaste upplagorna av TV-Pucken fick en resa till gruppspelet under JVM i Helsingfors. I dagarna tre fick de bo på spelarhotellet, vara med på en hel del av Juniorkronornas aktiviteter och titta på matcher och träningar. Deltagande spelare (från vänster i bilden) Rasmus Dahlin, Calle Ehrnberg, Fabian Zetterlund, Olle Ek-Eriksson (Lucas Jägbring och Lucas Wernblom, Modo Hockey fick förhinder att delta)

Spelarutvecklingsansvarige Uffe Lundberg guidade grabbarna, som själva reflekterade såhär kring upplevelserna

28 dec

Idag var vi och kollade på Sverige-USA som jag tyckte va en riktig bra match. Grymt coolt att få se vilket tryck de är runt en sån här match. Alla svenska fans som har åkt från Sverige för att se juniorer spela. "Det är grymt inspirerande och kul och se brorsan Joel på isen eftersom jag vet exakt vilken resa han har gjort till nu." säger Olle Eriksson-EK. Sen när Linus Söderström gör en sån kanonmatch så blir de ju lite att man tänker om något år kanske det är jag som står där på isen inför alla fans, grymt inspirerande! Efter matchen gick vi ner i Sveriges omklädningsrum och fick se hur spelarna sköter sitt efter matchen. Efter matchen fick vi titta in i Sveriges omklädningsrum för att lyssna och se hur man firade sin vinst. Det var högt i tak och många glada miner, även kul att få se spelarna utanför isen.

29 dec

Idag fick vi följa med på lagets middag på stan. Extra roligt att få se spelarna i laget utanför. Även fast man inte säger så mycket är det väldigt kul att bara lyssna på de när de pratar och märka vilken typ av person de är utanför isen. Många av de skiljer sig från den bild man skapat av dem efter det man sett på isen. Men en gemensam sak har de alla och det är ödmjukhet, alla är trevliga och roliga att prata med. Vi hade med oss träningskläder till Helsingfors för hålla igång med träningen som vanligt. Så vi körde ett fyspass i hotellets gym.

30 dec

Idag va de match dag vi följde med laget och kollade på deras isvärmning, man märker redan vid frukosten att de är lite mer påskruvat än igår då de inte va någon match. Matchen mot Danmark var bra där Sverige öppnade starkt med ett tidigt mål sedan flöt de på. Sverige hade matchen i egna händer och kunde tillslut vinna med 5-0. Alltid speciellt att vara på plats och kolla på matcher jämfört med att sitta hemma framför tv:n.

Sammanfattning

I helhet var resan jätterolig och en grym upplevelse. Man såg alla spelare mycket mer noggrant nu jämfört med tidigare år och man ser verkligen hur skickliga de är när man studerar dem från läktaren. Även skoj att få se spelarna utanför isen och se vilken typ av personer de är.

Skribent: Rasmus Dahlin, Calle Ehrnberg, Fabian Zetterlund, Olle Ek-Eriksson samt Johan Andersson, SIF

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info