Hoppa till sidans innehåll

Uffe Lundberg: Så här ser talangutvecklingsplanen ut 2015-2016

28 APR 2015 15:13
En översikt över säsongens läger- och landslagsverksamhet
  • Skapad: 28 APR 2015 15:13

Vad ingår i Talangutvecklingsplanen?

I själva dokumentet är det nio kolumner som ska koordineras med årets tolv månader. Det är Tre Kronor, Team 20 (som efter JVM blir Team 19), Team 18, Team 17, Team 16 och U15 på herrsidan. Samt Damkronorna, Team 18 och U13-U16 på damsidan. Grunden som alla nationsförbund har att rätta sig efter är säsongens fyra internationella break. På det ligger några enstaka turneringar, men framförallt vår ganska omfattande Campverksamhet. En verksamhet som, om vi pratar herrsidan, är den starkast bidragande orsaken till framgångarna efter juniortemautredningen 2002. Tillsammans med arbetet i klubbarna (Hockeygymnasierna inräknade) och Hockeykonsulenternas arbete ute i landet. I det sammanhanget är det viktigt att påpeka att Camper och Internationellt spel är väldigt utvecklande för spelarna och därmed också bra för klubbarna. Liksom ett bra utvecklingsarbete ute i klubbarna gynnar våra landslag. Ett win-win förhållande.

Andra utbildningar

I Talangutvecklingsplanen ligger också de utbildningar som Svenska Ishockeyförbundet arrangerar. Såsom övre halvan av Utbildningsstegen, Fortbildningar, Målvaktstränarutbildningar och Domarutbildningar. Liksom viktiga datum för exempelvis Hockeygymnasieansökan och ansökan till Idrottslyftsprojekt. Syftet är naturligtvis att skapa en överblick och målet är varje säsong att så tidigt som möjligt ha agendan klar för att underlätta planeringsarbetet i hela Hockeysverige. Det är många parametrar som spelar in och allt, framförallt detaljer kring landslagsturneringarna, kan vi inte styra över. Vissa saker beslutas på kongressen i samband med VM i maj och vissa grejer beslutas senare än så. Därav är det smidigt att ha planen på www.hockeyakademin.se. Gå in och kika där med jämna mellanrum så missar du inga fortlöpande detaljuppdateringar.

Innehållet i spelarutbildningen

I skrivande stund är den sista Sportlovscampen för U15 avslutad, vilket sätter punkt för säsongens fristående Camper. Av säsongen återstår landslagsturneringar för samtliga landslag (förutom U18 Dam och Team19/20), med inte minst VM för Småkronorna, Damkronorna och Tre Kronor som de stora eventen. Arbetet med själva campinnehållet till nästa säsong är påbörjat. Övriga förbundskaptener bidrar med input och jag har även en Camputvecklingsgrupp som hjälper till med att putsa och modifiera, allt för att varenda dag i spelarutbildningen skall hålla absolut högsta klass. Erika Holst jobbar på liknande sätt med flick- och damsidan. I augusti varje år hålls en Campinstruktörsutbildning för att uppdatera och utbilda i innehållet. När det gäller dessa bitar är vi i framkant och t o m världsledande vill vissa påstå. Med ödmjukhet och stenhårt jobb från många inblandade ska vi bli ännu bättre!

Klicka här för att läsa mer om talangtutveckling och läsa talangutvecklingsplanen

Skribent: Uffe Lundberg

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info