Hoppa till sidans innehåll

Distriktinstruktörskursen är en viktig del för att kvalitetssäkra tränarutbildningarna inom Utbildningsstegen

05 APR 2017 14:14
Helgen 1-2 april arrangerade Svenska Ishockeyförbundet den årliga distriktsinstruktörsutbildningen på Scandic Alvik i Stockholm.
  • Skapad: 05 APR 2017 14:14

Syftet med denna utbildning är att instruktörerna på alla tränarutbildningar skall kompetensutvecklas i sin roll som instruktör, men också att få möjlighet at utbyta erfarenheter mellan varandra.

Kursen inleddes med att Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson beskrev styrelsens arbete samt vilka frågor som är uppe på deras agenda i nuläget. Därefter tog Björn Waldebäck som är förbundsläkare över taktpinnen och pratade om bland annat hjärnskakningar, kosttillskott, dopning samt annan medicinsk information.

Eftermiddagen bestod av ett längre ledarskapsblock vilket leddes av Lars Sjödin som också föreläser på förbundets JS2-kurser samt på elittränarutbildningen. Lars gick då igenom teorin bakom DISC-modellen som finns med i våra stegutbildningar. Dagen avslutades sedan med att Heléne Hedqvist som driver Retorikstudion pratade retorik och framförandeteknik med instruktörerna.

Dag 2 inleddes med ett ispass som Svenska ishockeyförbundets hockeykonsulenter höll i. Temat var: ”Att lära ut hur man lär ut” som är precis vad distriktsinstruktörerna gör i sin roll. Detta följdes upp med såväl ett teoripass samt en paneldiskussion med instruktörerna och hockeykonsulenterna.

Se filmklipp från ispasset:

 

Skribent: Anders Lundberg

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info