Hoppa till sidans innehåll

Målvaktskonvent med föreläsningar och erfarenhetsutbyten i fokus!

29 AUG 2017 08:00
Arrangeras 1-3 september i Sollentuna
  • Skapad: 29 AUG 2017 08:00

Konventet är riktat till målvaktstränare i SHL, Hockeyallsvenskan, SDHL, J20 SuperElit/Elithockeygymnasium samt våra landslag. Det är en fortbildning med presentationer och mycket utrymme för erfarenhetsutbyte i hela gruppen, men ska även ge möjlighet för de som jobbar på respektive nivå att diskutera utvecklingsfrågor som är gemensamma för varje serienivå.

Inbjudna att presentera är bl. a. Claes Hellgren som kommer att delta i ett erfarenhetsutbyte om målvaktsspel och rollen som målvaktstränare inom olika lagbollspel och Erik Granqvist som ska prata om Integrerat försvarsspel. Eriks presentation sker i samverkan med kursen Vägen Till Elit. En viktig punkt på konventet blir också att sjösätta ett nytt projekt initierat av Svenska Ishockeyförbundet som ska genomföras i samarbete med Lunds Universitet. En forskningsstudie som syftar till att kartlägga förekomst av höft- och ljumskskador hos målvakter.

Det är 48 deltagare som deltar. Alla klubbar i SHL, HockeyAllsvenskan, SDHL och J20 SuperElit utom två är representerade, dvs. 29 av 31 föreningar. Flera föreningar har två målvaktstränare på plats och två föreningar (DIF och MoDo) har tom. tre deltagare. En för A-lag, en för Dam och en för Junior/HG.

/Thomas Magnusson

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info