Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Sundvall / Frilansfotograferna

Föreningar: Arrangera tjejhockeydagar i samband med World Girls Ice Hockey Weekend 6-7 oktober

12 SEP 2018 13:19
Detta är ett ypperligt tillfälle att locka tjejer att prova på hockey
  • Uppdaterad: 13 SEP 2018 11:42

För åttonde året arrangeras World Girls' Ice Hockey Weekend (WGIHW) 6-7 oktober 2018, en helg som utlysts av IIHF (Internationella Ishockeyförbundet) där man vill att så många distrikt/föreningar som möjligt över hela världen anordnar en Tjejhockeydag samma helg. Detta är ett ypperligt tillfälle att locka tjejer att prova på hockey, för att visa upp er verksamhet och för att sedan förhoppningsvis få fler tjejer i er förening. Tanken är att detta är en återkommande helg varje år där man väljer en av dagarna, eller kör hela helgen.

Att anordna en WGIHW går till på samma sätt som en Tjejhockeydag, skillnaden är att du anmäler till SIF (se mer om anmälan nedan).

Föreningar/distrikt som vill genomföra WGIHW gör anmälan till Svenska Ishockeyförbundet istället för IIHF som det var tidigare, sista dag att anmäla deltagande för WGIHW är 16 september 2018. Anmälan görs genom att fylla i dokumentet för registrering nedan och mejlar in det enligt instruktioner.

För registrering att delta i WGIHW klicka här: Registrering WGIHW

Efter WGIHW kommer de som genomfört en aktivitet att skicka in en kort rapport om utfallet samt EN bild, det förmedlas sedan vidare till IIHF där de lägger upp bilderna och det går att läsa om denna helg världen över.

De föreningar som ansöker om projektet Tre Kronors Hockeyskola för Flickor genom Idrottslyftet kan i samband med det även ansöka om ett extra bidrag (2 000 kr) för att genomföra World Girls Ice Hockey Weekend.
Resultatet av denna dag kan man sedan läsa om och se bilder från på www.iihf.com.

  • Affisch för utskrift till World Girl’s Ice Hockey Weekend (WGIHW)
    WGIHW affisch A3

Mer info

2015 genomfördes World Girls' Hockey Weekend på 39 platser i Sverige, läs mer om det här på länken. Även 2016 genomfördes WGIHW på 39 platser i Sverige, läs mer om det i Erika Holsts artikel här: länkt till artikel. 2017 genomfördes World Girls' Hockey Weekend på 45 platser i Sverige, läs mer om det här: länk till artikel.

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info