Hoppa till sidans innehåll

Föreningar: Ta chansen och ansök om bidrag till låne-/prova på utrustningar!

30 OKT 2019 10:37
Ett extraprojekt har nu tillkommit för detta, så det finns inget sista ansökningsdatum utan det kommer vara lite ”först till kvarn” principen utifrån kriterierna nedan.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2019 10:37

Syftet är att föreningar ska kunna erbjuda barn/ungdomar att låna utrustning för att prova på ishockey på ett enkelt och kostnadsfritt sätt.

Svenska Ishockeyförbundet har genom Idrottslyftet senaste åren delat ut 7,1 miljoner kronor till 271 unika föreningar för detta ändamål, så denna satsning fortsätter för att sänka trösklarna för att testa på eller börja spela ishockey.

Kriterier för ansökningar:

  • Högsta summa att ansöka för är 15 000 kr.
  • 48 st föreningar kommer få ansökan godkänd.
  • Ansökningarna behandlas i den ordning de inkommer. Ansökan kommer att stänga när antalet ansökningar inkommit som det finns ekonomiskt utrymme att godkänna. Information om när ansökan är stängd kommer då läggas ut på infosidan för Idrottslyftet och ansökan kommer att stänga i IdrottOnline.
  • De föreningar som under tidigare Idrottslyftsprojekt inte fått projektmedel för inköp av Låne-/Prova På utrustningar kommer att prioriteras.
  • De föreningar som tidigare i Idrottslyftet 2018 & 2019 sökt ”Öppna projekt” eller ”Låne- & Prova På utrustningar” och fått de godkänt för inköp av Låne-/Prova På utrustningar kommer ej att prioriteras. Men det går ändå att ansöka för detta, fast än de inte prioriteras i ett första skede.

Ansökningarna sker genom föreningens sida i IdrottOnline.

Mer info:

Information om projektet 

Guide till ansökan 

Eller läs denna info här: https://www.swehockey.se/Hockeyakademin/Information/Idrottslyftet/

 

Hockeyfonden

Utöver detta projekt finns även Skodas Hockeyfond där föreningar och privatpersoner kan ansöka om utrustningar, läs mer här och ansök även den vägen:

https://www.skoda.se/mer-skoda/skoda-hockeyfonden

Skribent: Stefan Ladhe
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info