Hoppa till sidans innehåll

Maria Mountain, Tobias Wörner, Mike Bales och Frantz Jean deltar på målvaktsdelen av Hockey Convention

27 SEP 2019 15:19
Hockey Convention som genomförs i Stockholm 8–9 november 2019 under NHL Global Series är ett samarrangemang mellan Svenska ishockeyförbundet, NHL och SHL. Biljetter till de två matcherna samt boende ingår i kursen.
  • Skapad: 27 SEP 2019 15:19

-Det känns jättespännande att i år åter kunna erbjuda ett särskilt spår för målvaktstränare på Hockey Convention, säger Svenska Ishockeyförbundets målvaktsansvarige Thomas Magnusson. Innehållet blir delvis gemensamt för alla deltagare medan vissa delar kommer att vara målvaktsspecifika.

Delarna som riktar sig till målvaktstränarna kommer bestå av presentationer och diskussioner med huvudsaklig inriktning på hur träning både på och utanför isen kan utvecklas och anpassas för att målvakter ska kunna bli så bra som möjligt på att rädda puckar och samtidigt förbli hela friska.

Ur målvaktsinnehållet kan nämnas att Maria Mountain, som är en ledande auktoritet på fysisk träning i allmänhet och funktionell målvaktsfys i synnerhet, kommer dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. Hon ska även delta i diskussioner bl. a. angående höftproblematiken som konstaterats bland målvakter. Där kommer även Tobias Wörner medverka och presentera resultat från den omfattande studie om just ljumsk- och höftbesvär hos elitmålvakter som han genomfört.

Båda NHL-lagens målvaktstränare, Frantz Jean från Tampa och Buffalos Mike Bales, kommer att medverka i frågestund och diskussioner.

-Jag ser fram mot att nu få leda ännu ett målvaktskonvent med intressant innehåll som kan ta målvaktsutvecklingen till en ny nivå, inte minst inom fys-och skadeområdet avslutar Magnusson.

Målvaktsspåret på årets Hockey Convention riktar sig i första hand till målvaktstränare i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan, men även andra målvaktsintresserade kan anmäla sig och får delta i mån av plats. Även fysios och fystränare med intresse för målvakter är välkomna.

 


Länk till inbjudan: 
https://www.swehockey.se/globalassets/svenska-ishockeyforbundet-hockeyakademin/bilder/artiklar/utbildning/hockey-convention-2019_final.pdf

Direktlänk till anmälan:
 
https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1278395

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info