Hoppa till sidans innehåll

Hemmaplansmodellen på turné

18 FEB 2020 15:39
Se föreläsningen här! Anders Wahlström, barn-och ungdomansvarig, är just nu ute hos föreningar i Sverige för att berätta om Hemmaplansmodellen.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2020 08:50

Många föreningar i Sverige har redan fått besök av Anders Wahlström som under träffarna berättar ingående om den forskning och det arbete som ligger bakom Hemmaplansmodellen. Om du är nyfiken på att veta mer om det så erbjuder vi föreläsningen helt gratis via swehockeyplay och den här länken. 

Anders, du turnerar land och rike runt nu med Hemmaplansmodellen, vad är det för reaktioner du får?
Övervägande väldigt positiv respons. Jag upplever att klubbarna, alldeles oavsett storlek, uppskattar att vi tillsammans inom svensk ishockey blir tydligare kring de frågor som Hemmaplansmodellen pekar riktning för.

Varför är det så viktigt att vara ute och träffa föreningarna?
För att det är hos dem som verksamheten bedrivs. Det är föreningarna som i vardagen har möjligheten att skapa riktigt goda utvecklingsmiljöer för alla de tjejer och killar som spelar ishockey. Om våra samtliga ca 330 föreningar med barn- och ungdomshockey, på riktigt, fokuserar på att skapa dessa utvecklingsmiljöer där så många som möjligt får, kan och vill spela ishockey så länge som möjligt så kommer det ha positiva effekter i det långa loppet både när det gäller tillväxt av antalet spelare och på våra prestationer.

Vad får du flest frågor om?
De flesta frågor jag får handlar om sådant som rör nivågruppering och selektering av spelare. Vad som är rätt väg att gå gällande det och från vilken ålder. Det handlar alltså om princip 2 i Hemmaplansmodellen - Att ge alla chansen att utvecklas, oavsett deras färdigheter och ambitionsnivå för stunden.

Vad är nästa steg för Hemmaplansmodellen?
Nästa steg är att fortsatt stötta våra föreningar i deras arbete i Hemmaplansmodellens riktning på deras egen hemmaplan, det vill säga i respektive förening. Här är RF/SISU:s distrikt ett viktigt stöd då dom hjälper till med att stötta processen i föreningen. På sikt när vi har våra Hockeykontor på plats kommer även de vara ett bra och viktigt stöd.

För mer information om Hemmaplansmodellen:
Det enklaste sättet är att gå in på www.hemmaplansmodellen.se och läsa mer. Vill man som förening börja jobba i modellens riktning så kan en antingen ta kontakt med sitt RF/SISU-distrikt eller kontakta Anders eller någon av hans kollegor.

Skribent: Emma Spennare
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info