Hoppa till sidans innehåll

Anders utvecklingstips nr 8 - Målskyttets tre grunder

19 FEB 2019 08:48
Denna gång är det målskyttet som är i fokus. Är det inte intressant att vi pratar så lite om vad det spelet faktiskt går ut på i förhållande till många andra delar?
  • Uppdaterad: 18 FEB 2019 12:48

I våra egna material så säger vi att skridskoåkningen är grunden till allt. Sedan kommer passningar- mottagningar, skott osv, men alla dessa tekniska egenskaper behöver vi fortfarande lära oss för att kunna göra mål. “STOPP” säger nu vän av ordning. “Vi ska väl även förhindra att motståndarna gör mål?” Och det är såklart alldeles riktigt, men att kreativt skapa målchanser och göra mål är svårare att lära sig och tar längre tid än att lära sig att försvara och förstöra för motståndarna. S

kottet är en viktig detalj för att vi ska kunna göra mål. Att kunna skjuta snabbt, hårt, oannonserat och med bra precision är en förutsättning och något som man bör träna på från de allra yngsta åren. Men vi måste också förstå målvakternas spel, se deras svårigheter och dra nytta av det. Därför kommer här en trestegsraket i målskyttets grunder.

Klicka för att se bilden högupplöst

Filmklipp

I filmklippen nedan kan du lära dig mer puckens öga som är grunden till att förstå vart du ska skjuta. Även ett filmklipp där du ser hur en förflyttning på pucken öppnar upp luckor. Vill du lära dig mer ska du kolla in målskytteskolan på hockeyakademin här: 

Till målskytteskolan

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info