Hoppa till sidans innehåll
Foto: JOEL MARKLUND

NHL-special 20 - Svenskmål i NHL-premiären!

10 OKT 2014 09:01
Se när Burakovsky gör sitt första NHL-mål, Hörnqvist gör sitt första i Pittburgh samt Nyquist och Hedman avgöra matchen!
  • Skapad: 10 OKT 2014 09:01

Filmklippen är från www.nhl.com


Burakovskys första NHL-mål!

Washington sätter press på Montreal och Troy Brouwer tar pucken av Subban. Burakovsky gör sig redo för skott framför mål och skjuter ett direktskott med kort anläggningstid.

Tips! Träna på att skjuta så snabbt som möjligt från olika positioner och vinklar. Det gör att du kan komma till skott snabbare vid matcher.

 

Hörnqvist första i Penguins

Crosby vinner tekningen, Hörnqvist får tag i pucken och skjuter ett snabbt handledsskott. På reprisbilderna ser man hur han använder klubbans svikt och trycker in pucken. Tips! Träna på att utnyttja klubbans katapulteffekt när du skjuter

 

Nyquist avgör matchen!

Med några fina passningar hamnar pucken hos Gustav Nyquist som är redo med klubban för skott och skjuter direkt. Han utnyttjar ytan som skapas när bostonbacken ligger för långt ifrån i markeringen.

 

Hedman avgör i Over Time

Målvakten Ben Bishop vänder spelet snabbt med en passning till Hedman som driver in i anfallszonen och avgör matchen. Notera hur han har blicken på mål innan han skjuter för att hitta luckor att skjuta på.

 

NHL-special är en artikelserie där vi följer NHL-svenskarna. Genom att analysera situtationer kan vi hitta moment som du som spelare kan träna på själv. Se fler NHL-special här:

 Till fler NHL-special

ts_nhl

Skribent: Johan Andersson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info