Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

NHL-special del 10 - Gustav Nyquist!

27 FEB 2014 08:38
Kolla in filmklipp från NHL!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:25

1. Returtagning

Ett härligt mål med enbart svenskar på isen i Detroit. Kronwall väntar in Franzén framför mål och skjuter ett skott för styrning. Franzén styr pucken och det ger en retur till Nyquist. Nyquist är redo för retur och sätter det avgörande målet. Ett bra exempel på hur viktigt det är att driva på mål och stanna framför mål för eventuella returer.

2. Handledsskott

Gustav driver in i anfallszonen och skjuter ett snabbt handledsskott som letar sig in bakom Floridamålvakten. Notera hur Nyquist åker skridskor hela tiden vilket försvårar för målvakten.

3. Hat trick!

Mål 1 - Gustav är hela tiden redo framför mål antingen att ta emot en passning eller styra pucken. När skottet från Alfredsson kommer vänder han sig mot mål och är redo för retur. Han reagerar snabbt och trycker in pucken.

Mål 2 - Även här är han redo för passning och returer med klubban i isen

Mål 3 - Gustav driver in mot mål med klubban i isen och styr in pucken med backhand för sin första hat trick i NHL. Notera även Zetterbergs grymma skottfint och passning innan målet som syns bra på reprisen. Sammanfattning

I dessa filmklipp har vi sett många fina detaljer i Gustav Nyquist spel. Vi ser hur viktigt det är att alltid vara redo för skott, passningar och returer. Vill du lära dig mer om returtagning, styrningar, skott m.m ska du kolla in "Ishockeyns tekniska grunder" på länken nedan:

Till Ishockeyns Tekniska Grunder

 

NHL-special är en artikelserie där vi analyserar filmklipp från NHL med fokus på de svenska spelarna. Se alla delar på länken nedan:

Till NHL-Special!

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info