Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

NHL-special del 13 - Victor Hedman!

27 MAR 2014 08:00
Kolla in filmklipp från NHL!!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:25

Filmklippen kommer från www.nhl.com

1. Snabbt slagskott

Hedman får en passning och tar emot pucken samtidigt som han förflyttar sig inåt i banan. Samtidigt som han förflyttar sig så tittar han upp vart han har luckorna och skjuter ett snabbt och hårt slagskott med bra skymning framför målvakten.

2. Försvarsspel

Victor sätter press direkt på motståndaren i sarghörnet med en fin tackling. Han vinner pucken och vänder spelet direkt.

3. Snabbt handledsskott

Hedman får pucken mitt framför målet och skjuter ett snabbt handledsskott direkt. På reprisbilden ser vi hur han får anpassa sin position för att kunna skjuta.

4. Slagskott

Victor får pucken innanför blålinjen och förflyttar pucken i sidled precis innan skottet. Detta för att försvåra för motståndaren som vill täcka skottet och för att få målvakten i förflyttning.

Sammanfattning - Skottrampsträning

I klippen finns exempel på olika skott. Gemensamt för dessa är att det är viktigt att kunna skjuta olika skott från olika vinklar och positioner. Nu när issäsongen börjar ta slut är det viktigt att skotträningen fortsätter på skottrampen. Svenska Ishockeyförbundet har tagit fram ett utbildningsmaterial om skottrampsträning som du kan se på länken nedan:

Till skottrampsträning

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info