Hoppa till sidans innehåll

Klubbtränarutbildning för ungdomstränare – En unik tränarutbildning! - Ansök nu!

20 MAJ 2019 12:30
Sista ansökningsdag 1 juni!
  • Skapad: 20 MAJ 2019 12:30

Svenska ishockeyförbundet har en stark utbildningstradition med ordinarie utbildningsstruktur som nav. Varje år kompletteras de så kallade stegutbildningarna med ett antal fördjupande fortbildningar. 

En av dessa fördjupande utbildningar är Klubbtränarutbildningen. Utbildningen ger ungdomstränare möjligheten att gå parallellt med Svenska ishockeyförbundets Hockeykonsulenter under de Utvecklingscamper som arrangeras runt om i landet.

- Med vägledning av våra Hockeykonsulenter får deltagarna möjligheten att under två dagar praktiskt jobba med vårt senaste material i en stimulerande miljö nära spelarutvecklingscampen. Just de praktiska inslaget och hur nära verksamheten deltagarna kommer gör denna utbildning unik, säger John Lind Utbildningsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

Utöver det praktiska inslaget så genomförs även grupparbeten och matchanalyser.

- Just möjligheten att komma nära och verkligen få testa på och driva övningar var väldigt utvecklande för mig, säger Jonathan Westerlund nu tränare för AIK:s J18. Hockeykonsulenterna lyckades skapa ett väldigt öppet klimat och ledde diskussionerna på ett sånt sätt att alla verkligen fick komma till tals, avslutar Westerlund.

Klubbtränarutbildning – Pojklagstränare 5 - 6 oktober 2019.

Via Idrottslyftet har ungdomslagstränare möjlighet att kostnadsfritt delta på klubbtränarutbildning i samband med att Utvecklingscamperna för pojkar U16 arrangeras på 10 orter över hela landet. Totalt kommer 120 klubbtränare på (12 st på varje ort) att beviljas plats efter ansökan från tränarens förening inkommit. 

Klubbtränarutbildning gäller som fortbildningskurs för tränarlegitimationen.

Läs mer nedan på länkarna.

Tid och plats

Utbildningen arrangeras på 10 olika platser samtidigt den 5 - 6 oktober 2019, exakta orter finns på nedan länk med information om projektet. Efter ansökan från tränarens förening placeras tränaren på den camport som föreningens distrikt tillhör.

Ansökan

Alla ansökningar sker genom föreningarnas sida på IdrottOnline. Om du är intresserad av utbildningen kontaktar du din förening som sköter ansökan åt dig.

Information om projektet

Guide till ansökan

Eller mer info på länken här: https://www.swehockey.se/Hockeyakademin/Information/Idrottslyftet/

Sista ansökningsdatum 1 juni 2019

 

Mer information

Linus Berg

This is a mailto link

Skribent: Johan Andersson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info