Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Uffes utvecklingstips 13 - Tekningar!

23 JUN 2014 10:37
Lär dig mer om att vinna tekningar!
  • Skapad: 23 JUN 2014 10:37

Vi anser att puckkontrollen är väldigt viktig i svensk hockey. Att få börja med pucken, och inom laget just ha kontroll över den, är betydligt bättre än att börja med ett återtagande. Vikten av tekningarna kan nästan inte nog poängteras. Det finns ett otal tekningsvarianter att ha i rockärmen.

Jag kommer dock att lämna den biten därhän i detta tips. Först och främst är det upp till tekaren att vara chef över uppställningen. Att snabbt tillse att medspelarna är på rätt plats. Mycket kan förberedas innan, men man kan komma in med andra spelare än man brukar eller snabbt vilja ändra utifrån hur motståndaren ställer upp. Tekaren kan bytas ut.

Kommunikation är ett måste. Sedan måste samtliga spelare vara PÅ och agera snabbt. Oavsett om det handlar om att gå in och hämta puck, göra sig spelbar, eller snabbt vara uppe på sin spelare. Tekningar är lite som schack. Det gäller att vara svårläst, listig och snabbtänkt. Schack har dock inte så mycket kampmoment mig veterligen. I hockey måste man ”slå” sin motståndare.

Tränar vi tillräckligt mycket tekningar? Det är mycket man vill lägga tid på i träningen, men jag är säker på att alla lag helst vill börja med pucken och snabbt komma till målchans – varje gång!

Klicka här för att läsa hela tipset!

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info