Hoppa till sidans innehåll

Uffes utvecklingstips 16: Psykologisk träning!

30 SEP 2014 15:35
Få tips om hur du kan arbeta med psykologisk träning!
  • Skapad: 30 SEP 2014 15:35

Så här i inledningen på issäsongen vill jag ta upp arenan där alla hockeymatcher utspelar sig. Rinken är liten, bara mellan tio och tjugo centimeter faktiskt. Den är belägen strax norr om axlarna. Den mentala arenan.

Jag ska här ge ett smakprov på valda delar ur vårt ganska stora material om psykologisk träning. Vad det som tränare handlar om är att få människor att växa. Redan där tror jag det går en skiljelinje mellan dem som är för hårt fokuserade på själva ishockeyn jämfört med dem som lyckas se allt som en helhet. Är det en självklarhet att ishockeyn går bättre för att man mår bättre som människa? Nej, men chansen är betydligt större. Mår man bättre som människa för att ishockeyn fungerar bra? Klart det påverkar åt båda håll. Vi har i svensk hockey börjat förstå oss på det faktum att det är individen som ska utvecklas för att tillsammans meden mängd andra individers utveckling göra laget starkare. Som jag var inne på i förra Utvecklingstipset så jobbar vi mycket med individuell träning idag. Gillar olikheterna, vill att spelare ska sticka ut och bryta mönster. Våga bryta barriärer.

I Tre Kronor pratar man om ett tränarskap och ett spelarskap. Jag ska försöka vinkla detta tips mot spelarskapet och förhoppningsvis, oavsett vilken nivå du spelar på, ”boosta” dig till att bli intresserad och vilja läsa mer. Visst är det ständigt pågående samspelet mellan det fysiska och det psykiskavärt att förkovra sig i?! Den som vill veta och lära sig mer kan hitta fler tips och övningar i vårt utbildningsmaterial. Foldrarna Individuell spelarutveckling,Ett vinnande lag, Prestationsutveckling, Psykologisk träning, Psykologiinom ishockey, Självkontroll i íshockeyn– tala med din förening! 

Klicka här för att läsa hela utvecklingstipset

Klicka här för att komma till mer material inom psykologisk träning

Skribent: Uffe Lundberg, ledar- och spelarutvecklare

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info